Βαθύ σκοτάδι για τη Δι@υγεια

Εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, η πρόσβαση στον ιστότοπο, όπου καταχωρίζονται όλες οι αποφάσεις των φορέων της δημόσιας διοίκησης είναι πρακτικά αδύνατη, καθώς τις περισσότερες ώρες οι επισκέπτες «σκοντάφτουν» σε μία λευκή σελίδα με το μήνυμα «504 Gateway Time-out».

Τα προβλήματα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και συνεχίζονται ως σήμερα.

Οι διοικητικές πράξεις και αποφάσεις βεβαίως καταχωρίζονται, αφού αν δεν αναρτηθούν θεωρούνται μη εκτελεστές. Όταν όμως δεν μπορούν να τις δουν οι πολίτες, πρόκειται

για δώρον άδωρο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στις 5/12/2012 ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης είχε υποστηρίξει ότι οι δυσλειτουργίες είναι αποτέλεσμα του υπερβολικά αυξημένου όγκου δεδομένων και του αυξημένου αριθμού χρηστών. Ο υπυοργός είχε γνωστοποιήσει τη διενέργεια διαγωνισμού για την αναβάθμιση του προγράμματος -χωρίς όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Δι@υγεια, ο όγκος των αποφάσεων το 2011 και 2012 ήταν σχεδόν ο ίδιος: 3.080.315 αποφάσεις το 2011 και 3.642.017 πέρυσι.

Επιπροσθέτως, στο παρελθόν η αρχή έχει επικαλεστεί για τις δυσλειτουργίες «βλάβη και στις δύο ίνες του ΟΤΕ που συνδέουν το υπολογιστικό κέντρο» (2/8/2012) και συντήρηση του συστήματος (12/11/2012).

Εικόνα εγκατάλειψης από τη συγκυβέρνηση δείχνει πάντως ο λογαριασμός της Δι@υγειας στο Twitter. Συνολικά έχει στείλει 71.492 μηνύματα. Από αυτά όμως, μόνο 12 έχουν συνταχθεί μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα