Βάζει μπρος τις μηχανές η «Κίνηση των 75» στο ΠΑΣΟΚ.

Στόχος τους, όπως λένε, να διασώσουν «ό,τι κι αν σώζεται» από το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα.

Πρώτος σταθμός το ξενοδοχείο Crown Plaza στην Αθήνα, όπου καλούν την Κυριακή των Βαΐων φίλους και γνωστούς από όλη την χώρα, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις κινήσεις τους και να συζητήσουν μαζί τους ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά θέματα του ΠΑΣΟΚ.

Θεωρούν άλλωστε πως η πανελλαδική διάταξη που προωθούν, μπορεί να αναζωογονήσει την «ανύπαρκτη» , όπως την χαρακτηρίζουν, πλέον κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι άλλωστε, διεκδικούν για τον εαυτό τους την αναγνώριση ότι κινούνται στις ιστορικές τροχιές του κινήματος…

Ειδικότερα, στόχος της Κίνησης των 75 είναι να αναδείξουν μέσα στην κρίση, πολιτικές που θα ξαναδώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον αντισυστημικό του χαρακτήρα, τον οποίο εκτιμούν ότι απώλεσε με αποτέλεσμα να καταλήξει στο σημερινό του ενδοσυστημικό αδιέξοδο.

Σε κάθε περίπτωση, θέλοντας να δείξουν τις …ενωτικές τους προθέσεις, κάνουν λόγο για «συσπείρωση όλων όσοι δεν έχουν εγκαταλείψει τις βασικές αρχές που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ δυνατό για τέσσερις δεκαετίες». Στην προσπάθειά τους καλούν παλιά και νεώτερα στελέχη , με στόχο ακόμα και την επανάκαμψη φίλων του κόμματος που το εγκατέλειψαν προσωρινά.

Γνωρίζουν πάντως πως πρόκειται για έναν αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας και ήδη προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα