ΒΕΛΓΙΟ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Την άποψή του ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, πρωτίστως για την ίδια τη χώρα αλλά και για την ευρωζώνη, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου.

Ο Ντιντιέ Ρεϊντερς, προέβη σε αυτή τη δήλωση προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι αν επαληθευτεί αυτό το ενδεχόμενο τότε η ευρωζώνη θα βρεθεί  αντιμέτωπη με τον κίνδυνο

διάδοσης της κρίσης.

Επίσης ο  Ρεϊντερς, σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αν και επέμεινε ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει για το τι επιθυμεί.

Πρόσθεσε δε,  ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει συμπληρωματικές προσπάθειες, σε ό,τι αφορά τη μείωση των δαπανών και τη συλλογή των φόρων, ενώ, όπως είπε, από την πλευρά της, η Ε.Ε. θα μπορούσε να ενισχύσει την αλληλεγγύη της με την παροχή δανείων μεγαλύτερης διάρκειας, 10-15 ετών.

Σε  δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα προχώρησε και ο  υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν.

Ο Φρίντεν επέμεινε ότι η Eλλάδα θα πρέπει να σεβαστεί το «Σύμφωνο αλληλεγγύης», που έχει υπογράψει με την Ε.Ε, προειδοποιώντας πως, σε αντίθετη περίπτωση, δεν μπορεί να συνεχιστεί η κοινοτική χρηματοδότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα