ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ωστόσο ότι η αβεβαιότητα παραμένει.

«Οι ανοιξιάτικοι δείκτες καταγράφουν μία προοδευτική ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, ιδίως στον βιομηχανικό τομέα», δήλωσε το Βερολίνο.

Επίσης η γερμανική κυβέρνηση, αναφερόμενη στον τομέα των εξαγωγών, ανέφερε ότι «το διεθνές περιβάλλον έχει πολλαπλασιάσει εξίσου τις ενδείξεις για μία οικονομική αναθέρμανση», προειδοποιώντας  ωστόσο ότι όσο συνεχίζεται η κρίση στον χρηματοοικονομικό τομέα και στα δημοσιονομικά ελλείμματα,

 παραμένει ο κίνδυνος μιας αρνητικής εξέλιξης στην οικονομία διαφόρων κρατών μελών της ευρωζώνης. Ως εκ τούτου  οι αβεβαιότητες και οι κίνδυνοι παραμένουν αξιοπρόσεκτοι.

Όσον αφορά στην άνοδο των τιμών, το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ότι παραμένουν αισθητές.

«Αν και τον Απρίλιο είχε υποχωρήσει στο 2%, εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στην κατανάλωση και το ηθικό των νοικοκυριών. Ωστόσο, χάρη στην καλή κατάσταση στον τομέα της αγοράς εργασίας, οι προοπτικές για την ιδιωτική κατανάλωση παραμένουν θετικές» τονίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος στην  ανακοίνωση επισημαίνεται ότι  «οι καλές προοπτικές δεν έρχονται μόνες τους», αλλά αποτελούν αποτέλεσμα κυρίως των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες έχουν επέλθει στην αγορά εργασίας και της «υπεύθυνης συμπεριφοράς των κοινωνικών εταίρων» κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης των συμβάσεων εργασίας.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα