Βενιζέλος: Ο Τσίπρας επενδύει στον θάνατο της χώρας

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι του φάνηκε σαν επικήδειος η ομιλία του πρωθυπουργού. Τον δικαιολογώ, γιατί σκέφτεται με όρους κηδείας, γιατί επενδύει πολιτικά στο θάνατο της χώρας. Επιχαίρει με τα προβλήματα, θέλει να παρακολουθεί την όξυνση της κοινωνικής κρίσης», είπε, χαρακτηρίζοντας ως «πολιτική φτήνια και ένδεια» τα επιχειρήματά του.

Μίλησε ακόμα για μάχη ανάμεσα στο μέλλον και την εμμονή στο παρελθόν, προβλέποντας ότι θα κερδίσει το μέλλον, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ

ότι ζητά εκλογές τέσσερις μήνες μετά την διπλή εκλογική διαδικασία που είχε πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην χώρα, κάνοντάς την να επαναδιαπραγματεύεται για όσα είχε συμφωνήσει… «Δεν απευθύνεται στον λαό», είπε, σημειώνοντας ότι με το αίτημά του για εκλογές «απαντά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη», που ‘ορθά’ υποστήριξε ότι δεν είναι έτοιμο το κόμμα του να κυβερνήσει.

Ιδιαιτέρως αντέδρασε και σε όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ, ζητώντας να ρωτήσει τον ‘αγαπημένο και προστατευόμενό  του (που πάντως του προσέφερε μεγάλη υπηρεσία, όπως είπε, αφού με τη δημοσίευση της λίστας, φάνηκε ότι ο ίδιος δεν είχε τίποτα να κρύψει) Κώστα Βαξεβάνη, να αποκαλύψει ποιος του έδωσε τη λίστα. Ο κ.Βενιζέλος εκτίμησε ότι του την έδωσε εκείνος που την είχε και είπε ψέμματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφήνοντας αιχμές πιθανότατα για τον κ.Διώτη, ή και τον κ.Παπακωνσταντίνου, χωρίς πάντως να τον προσδιορίσει.

Επί του νομοσχεδίου, αφού θύμισε ότι η χώρα δεν είχε άλλη επιλογή στις αρχές του 2010, από αυτήν που ακολούθησε, υποστήριξε ότι παρότι δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διαπραγμάτευση, αυτό κρατώντας στάση ευθύνης, σεβάστηκε την επιλογή του πρωθυπουργού, προτείνοντας πάντως βελτιωτικές ρυθμίσεις μέχρι τέλους.

Πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο αναρωτήθηκε αν θα κυβερνήσει με τον κ.Μιχαλολιάκο και τον κ.Καμμένο, επιτέθηκε και στην Χρυσή Αυγή, παρατηρώντας πάντως πως σήμερα ήταν ‘κάπως πεσμένη’. «Μίλησε για ειδικό δικαστήριο», είπε, «γιατί εγκαταλείπει την ιδέα του έκτακτου στρατοδικείου;».

Keywords
Τυχαία Θέματα