Βενιζέλος: Όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα

Στην εισήγησή του, ζήτησε την εξουσιοδότηση του οργάνου να στείλει επιστολή στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κομματος με την οποία το ΠΑΣΟΚ να συντάσσεται με την πρόταση του SPD για την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς ως προέδρου της Κομισιόν.

Αναφέρθηκε δε, στην προετοιμασία της κυβέρνησης για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, εμμένοντας στην γραμμή «όχι νέα

δημοσιονομικά μέτρα» και στην προώθηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για αποκατάσταση των αδικιών όπου υπάρχουν.

Μίλησε δε και για την περιβόητη –χρονίζουσα πια- προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, αναφερόμενος σε συμφωνία του με τον πρωθυπουργό να δοθεί με την έναρξη της κοινοβουλευτικής συνόδου.

Ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε όμως και στην Κεντροαριστερά, επιμένοντας στην προσπάθεια ανασυγκρότησής της αλλά αποκλείοντας εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού «εάν κάποιος ορίζει την Κεντροαριστερά ως την Παράταξη η οποία ανήκει στο αντιμνημονιακό ή αντικυβερνητικό στρατόπεδο, φυσικά έχουμε ριζική διαφοροποίηση σε σχέση με τους ορισμούς», όπως είπε.

Ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών σε σχέση με την κεντροαριστερά ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών. Για τις τελευταίες μάλιστα πρότεινε τη σύσταση Ευρωπαϊκής Διάσκεψης που θα εκφράζει όλους όσοι θέλουν να εκφραστούν στην Ελλάδα μέσα από το ΕΣΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα