Βενιζέλος: Τραγικό λάθος να υποτιμήσει κανείς τα μηνύματα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ

«Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή έστειλε σήμερα πολύ καθαρά μηνύματα, πρωτίστως για το πώς αντιλαμβανόμαστε και πως θέλουμε την πορεία της χώρας και την πορεία της Ευρώπης. Γιατί δεν πρέπει να έχουμε σύμπλεγμα κατωτερότητας. Έχουμε και δικαίωμα και υποχρέωση να μετέχουμε ισότιμα στο διάλογο και στις διαδικασίες που διαμορφώνουν τους νέους συσχετισμούς στην Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Στείλαμε μηνύματα απευθυνόμενα πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία, στους πολίτες, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις,

τους ανέργους, τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Βεβαίως στείλαμε και μηνύματα που απευθύνονται στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας στην Ευρωζώνη, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» συμπλήρωσε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος «στείλαμε επίσης μηνύματα απευθυνόμενα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στους κυβερνητικούς μας εταίρους, στη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΗΜΑΡ. Γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και θα τους παρακαλούσα να τα προσέξουν τα μηνύματα αυτά. Θα ήταν τραγικό λάθος να υποτιμήσει κανείς τα μηνύματα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ».

«Και φυσικά στείλαμε κριτικού χαρακτήρα μηνύματα στην αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «Στείλαμε μηνύματα και σε άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου και δεν εννοώ μόνο θεσμικούς παράγοντες όπως η Δικαιοσύνη και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Αλλά στείλαμε μηνύματα και σε αυτούς οι οποίοι παίζουν επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή ή παίζουν επικίνδυνα μυωπικά επικοινωνιακά παιχνίδια με τις εσωτερικές ισορροπίες στην Κυβέρνηση, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο αφελές στερεότυπο:

· του πανίσχυρου Πρωθυπουργού που «καθαρίζει» τα πάντα στο πέρασμά του, διότι όλα ήταν «χάλια» μέχρι τον σχηματισμό της Κυβέρνησης αυτής και τώρα η χώρα πορεύεται στο δρόμο του Μνημονίου που είχαν καταγγείλει προηγουμένως.

· Μετά υπάρχει ο συμπαθής εταίρος, ο οποίος απολάβει μιας γενικής ασυλίας γιατί προσφέρει το πρόσχημα της αριστερής, υποτίθεται, συμμετοχής

· και μετά είναι το ιστορικό «θύμα», που κουβαλάει όλο το βάρος της χώρας στους ώμους του.»

«Εμείς ενδιαφερόμαστε να πετύχει η Κυβέρνηση γιατί θέλουμε να πετύχει η χώρα. Και θέλουμε η κεφαλαιοποίηση της επιτυχίας να είναι δίκαιη» τόνισε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές σημειώνοντας ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές εμφανίζονται με τα πραγματικά ιδεολογικά πρόσωπά τους. Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Συνεργάζονται τα δυο ευρωπαϊκά κόμματα, συμπράττουν αλλά είναι δυο διαφορετικές παραδόσεις, δυο διαφορετικές σχολές, αν και σε πάρα πολλές χώρες υπάρχουν μεγάλοι συνασπισμοί που μετέχουν και Λαϊκοί και Σοσιαλιστές.

Όποιος θέλει να «φλερτάρει» με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα -με το κόμμα, γιατί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι ευρύτερο σχήμα- πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν κανόνες και όροι συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Μπορεί η μέλισσα να πηγαίνει σε πολλά λουλούδια για να πάρει νέκταρ, αλλά τα κόμματα έχουν, στην Ευρώπη τουλάχιστον, θεσμικότητα και ιστορικότητα. Αυτό είπα απευθυνόμενος στη ΔΗΜΑΡ σε σχέση με την Ευρώπη. Διότι παιχνίδια που γίνονται σε εθνικό επίπεδο φαίνονται αστεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί τα μεγέθη πια είναι πολύ μεγάλα και οι παραδόσεις πολύ καθαρές.»

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι οι εξής:

· Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας,

· συζήτηση για τους κανόνες λειτουργίας της Κυβέρνησης,

· αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων,

· σεβασμό στο ρόλο των εταίρων,

· σεβασμό στα αξιακά προτάγματα της κοινωνίας.

· Η μάχη κατά της Χρυσής Αυγής δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση.

Στο επιμέρους κατάλογο των προτεραιοτήτων συγκαταλέγονται:

· Τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας,

· ο ενιαίος φόρος ακινήτων,

· η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση,

· η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ,

· η στήριξη των επιχειρήσεων,

· η ρευστότητα,

«Ολα αυτά συγκεφαλαιώνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που το παρουσιάσαμε, το συζητήσαμε, υπάρχει. Και ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υιοθετείται από την κυβέρνηση, δυστυχώς, είναι ότι το έχουμε πει εμείς» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Θέλουμε να κατατεθεί το νομοσχέδιο για να είναι κοινή πρωτοβουλία των τριών κομμάτων και της κυβέρνησης, γιατί έχει θεσμική υποχρέωση η κυβέρνηση ως πολιτειακό όργανο να δείξει την ευαισθησία της στα θέματα αυτά.

Φυσικά εάν δεν καταθέσει η κυβέρνηση νομοσχέδιο, κατά τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα συζητείται και τίθεται σε ψηφοφορία η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα μας όμως δεν είναι στα αξιακά θέματα, όπως είναι αυτό που αφορά το φασισμό, το ναζισμό, το ρατσισμό ή άλλα θέματα όπως είναι η ιθαγένεια, να έχουμε τεμνόμενες πλειοψηφίες και μειοψηφίες στη Βουλή.

Διότι εμείς θέλουμε να λειτουργεί το συνταγματικό τόξο, θέλουμε να υπάρχουν εγγυήσεις εθνικής ενότητας. Δε θέλουμε να σχηματίζονται πλειοψηφίες με τη Χρυσή Αυγή. Δε θέλουμε να καταφεύγει κανείς και σε άλλα κόμματα για να σχηματίσει πλειοψηφίες αν δε χρειάζεται» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα