ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΥΦΕΣΗ

17:20 7/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Την πρόβλεψη ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο να βγουν, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματός του, όπου συζητήθηκε η οργανωτική στελέχωσή του στην πορεία προς το συνέδριο.

Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι θα προκαλέσουν περαιτέρω ύφεση, με αποτέλεσμα να χρειαστούν

πιθανότατα μέτρα για περισσότερα από 11,5 δις ευρώ, εξαπολύοντας βέλη προς τους ‘υπευθύνους’ της διαπραγμάτευσης, που δεν αναλαμβάνουν στοιχειώδες ρίσκο… Συνεργάτες του μάλιστα, μιλούσαν αργότερα για ύφεση ως το 2016 εφόσον ληφθούν τα προωθούμενα μέτρα, με τον ίδιο να κρατά επιφυλάξεις έως ότου έρθουν στη Βουλή, μη δίνοντας συγκεκριμένη κατεύθυνση ψήφισής τους, πράγμα που ερμηνεύθηκε και ως αιχμή για όσους θεωρούν πως είναι «ήδη ψηφισμένα», όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον οποίο πάντως δεν κατονόμασε.

Αντιπροτείνοντας το δικό του πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης, που στηρίζεται σε τρεις άξονες, την παράταση του δημοσιονομικού προγράμματος, την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έμφαση στον τραπεζικό τομέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να το θέσει επί τάπητος στην αποψινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κριτική πάντως ασκήθηκε και στον ίδιο τον πρόεδρο για την “αποκρουστική εικόνα” που βγήκε προς τα έξω στον “καβγά} του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με στελέχη να παρατηρούν ως υπερβολική τη δική του αντίδραση. Την ίδια ώρα πάντως, στο στόχαστρο των παρευρισκομένων βρέθηκαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ως υπουργοί στο παρελθόν φέρουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, και τώρα εμφανίζονται ως “τιμητές των πάντων”.

Επίσης κατά τη συζήτηση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος αποφασίσθηκε η  συγκρότηση ομάδων πολιτικού και προγραμματικού συντονισμού (Τομείς Πολιτικής) ανά υπουργείο, με συντονιστή τον αντίστοιχο εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού έργου.

Πιο ειδικά, ορίστηκαν οι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της οργανωτικής ανασύστασης της Παράταξης, στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών, που θα υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή νέων επιστημόνων.

Στην ομάδα μετέχουν οι:

-Κυριάκος Πιερρακάκης, Ειδικός στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία, με μεταπτυχιακές Σπουδές στο MIT, το Harvard University και την Οξφόρδη.

-Θόδωρος Διασάκος, Οικονομολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Berkley (Καλιφόρνια), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Κολλέγιο Carlo Alberto (Toρίνο, Ιταλία).

-Πάνος Κολιοστάσης, Πολιτικός Επιστήμων, Διδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary (University of London).

-Kωνσταντίνος Μπακούλας, Ειδικός σε θέματα Διοικητής Οργάνωσης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Warwick και στην Aston Business School.

-Hρακλής Μπουραντάς, Ειδικός στην Ανάπτυξη Νεοφυών (start –up ) επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard

Keywords
Τυχαία Θέματα