Βομβαρδίζει τη Δαμασκό ο Άσαντ

Το συριακό καθεστώς αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε χθεσινές επιθέσεις και μίλησε για προβοκάτσια της αντιπολίτευσης. Στους ισχυρισμούς του, ο Άσαντ, βρήκε συμπαράσταση στη Ρωσία, που αποτελεί τον μεγάλο της σύμμαχο στην περιοχή από το ξέσπασμα της συριακής κρίσης.

Σήμερα ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε στην ίδια περιοχή, που έγινε χθες χρήση χημικών, τις συνοικίες Τζομπάρ και Ζαμάλκα αλλά και τη συνοικία Καμπούν και τον παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ, νότια της πρωτεύουσας.

Ο

σουηδός επιστήμονας Ακε Σέλστρομ, επικεφαλής της ομάδας των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών για τα χημικά όπλα που βρίσκεται στη Συρία, δήλωσε χθες ότι οι πληροφορίες για επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο στα περίχωρα της Δαμασκού πρέπει να διερευνηθούν.

Σε δηλώσεις του στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT και έχοντας δει μόνο τηλεοπτικά πλάνα, ο επιστήμονας είπε ότι ο υψηλός αριθμός των θυμάτων φαίνεται ύποπτος.

«Είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Για να γίνει αυτό πρέπει κάποιο μέλος του ΟΗΕ να απευθυνθεί στον Γενικό Γραμματέα και να τού πει ότι πρέπει να διερευνήσουμε αυτό γεγονός. Βρισκόμαστε επί τόπου», είπε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας από τη Δαμασκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα