ΒΡΑΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΗ +2,4% ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πρώτο κόμμα τη ΝΔ με διαφορά 2,4% από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας DATA RC που δημοσιεύεται σήμερα, στην ιστοσελίδα pelop.gr.


H ΝΔ

αυξάνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου,  σε 2,4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, καταγράφοντας ποσοστό 24,5% έναντι 22,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1% η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 10,4% μειωμένο αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Η «Δημιουργία Ξανά» διεκδικεί την είσοδό της στη βουλή, με ποσοστό 2,4%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Βάσει  της εκτίμησης ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, η ΝΔ θα ήταν πρώτο κόμμα με 28,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ  δεύτερο με 25,6%. Σε σχέση με την έρευνα της DATA RC της  προηγούμενης εβδομάδας, η ΝΔ μειώνει τη δύναμή της κατά 1% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,2%. Η διαφορά μεταξύ των δύο  παρουσιάζει μια δυναμική και αυξάνεται από 0,8% στο 2,8%. Στη δυναμική συντελεί και η «παράσταση νίκης», που αυξάνει κατά πολύ υπέρ της Ν.Δ. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταγράφεται ως τρίτο κόμμα με μικρή, αλλά σταθερή αύξηση της επιρροής του, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, αλλά και με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΒΡΑΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΗ +24 ΔΙΝΕΙ, ΝΔ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ,vracheia kefali +24 dinei, nd nea dimoskopisi