ΒΡΑΧΟΣ… Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ποια οικονομική κρίση, ποιες ακυρώσεις συναυλιών και κουραφέξαλα; Το πιστό ποίμνιο του αγαπημένου τραγουδοποιού δίνει ραντεβού για sold out απόψε στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Ήπιος, μειλίχιος, χαμηλών τόνων. Αλλά και καίρια πολιτικός, επίκαιρος και δεικτικός όταν και όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν, μέσα από τις συνεντεύξεις του. Σίγουρα χαρισματικός, συνεπής απέναντι στον εαυτό και το κοινό του. Θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις ακόμη και Ρουβά του εντέχνου –με τον κίνδυνο να σου κόψει την καλημέρα- εξαιτίας

των κοριτσόπουλων που χρόνια τώρα τον ακολουθούν αφοσιωμένα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο τραγουδοποιός που τα καλοκαιρινά live του πηγαίνουν γάντι, επιστρέφει σ’ έναν γνώριμο για τον ίδιο τόπο, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» έχοντας στις αποσκευές του μελωδίες από το σύνολο της καριέρας του, όπως καταγράφονται στα πρόσφατα άλμπουμ του «Γυάλινος Κόσμος» και «Συγκομιδή».

Με τη συντροφιά φίλων του, εξαιρετικών δεξιοτεχνών (Κοντραφούρης, Καλούδης, Πολυχρόνου, Παραουλάκης) ο Αλκίνοος ανατρέχει στο σύνολο της δισκογραφίας του, αυτοσχεδιάζει, συγκινεί και συγκινείται, γνωρίζοντας πάντα πώς και πότε να ελαφραίνει το κλίμα, ακόμη και να αποδομεί τη φόρτιση.

Το χαρισματικό παιδί μεγαλώνει, ωριμάζει, μελοποιεί ακόμη και το άγχος για τα γκρίζα του μαλλιά, καταφέρνει να διευρύνει διαρκώς τον πυρήνα του ακροατηρίου του και να γοητεύει ένα πολυσυλλεκτικό, ίσως και ετερόκλητο πολλές φορές κοινό. Ένας σπουδαίος μουσικός σ’ ένα μοναδικό live, από εκείνα στα οποία πρυτανεύει το αυτονόητο: η μουσική.

INFO: Στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη, στις 21.30, είσοδος 15 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα