Βρετανία:Συνοδεία μαχητικών προσγειώθηκε πακιστανικό αεροσκάφος

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη Typhoon απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος των πακιστανικών αερογραμμών το οποίο μεταφέρει 297 επιβάτες.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση PK709 είχε απογειωθεί από τη Λαχόρη και οι βρετανικές αρχές δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ που ήταν ο τελικός προορισμός του. Τα μαχητικά συνοδεύουν το αεροπλάνο προκειμένου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, στα ανατολικά του Λονδίνου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου

του Μάντσεστερ.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα σε αυτό το αεροδρόμιο και πως δύο επιβάτες συνελήφθησαν από τις αρχές με την κατηγορία ότι έθεσαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος.

Το επιβατικό αεροσκάφος οδηγήθηκε σε απομονωμένο σημείο μακριά από τους χώρους των επιβατών και το αεροδρόμιο του Στάνστεντ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Η αστυνομία του Έσεξ, όπου ανήκει το Στάνστεντ, ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ένα επεισόδιο στην πτήση και ότι οι αρχές ερευνούν την υπόθεση. Στο αεροδρόμιο στάλθηκαν και 10 πυροσβεστικά οχήματα, για προληπτικούς λόγους.

Από πηγή του αεροδρομίου του Μάντσεστερ διευκρινίστηκε ότι το επιβατικό ανήκει στην εταιρεία Pakistan International Airlines.

Σημειώνεται ότι η πολεμική αεροπορία απογειώνει μαχητικά για να αναχαιτίσουν άλλα αεροσκάφη όταν δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστούν με άλλο τρόπο, για παράδειγμα, όταν ο κυβερνήτης τους δεν απαντά στις κλήσεις του πύργου ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα