Βρέθηκε αεροσκάφος για τον υπέρβαρο Γάλλο

Αφού μια αεροπορική εταιρεία και ένα κρουαζιερόπλοιο αρνήθηκαν να τον μεταφέρουν, για λόγους ασφαλείας τελικά η λύση βρέθηκε βάζοντας τέλος στις εδώ και πολλές εβδομάδες αναμονής του.

Ο 22χρονος Κέβιν Σενέ, που ζυγίζει 230 κιλά, αναμένεται να αναχωρήσει απόψε το βράδυ από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Λονδίνο με αεροσκάφος της εταιρείας Virgin,

όπως ανακοίνωσε ο πατέρας του, Ρενέ Σενέ.

Μετά την άφιξή του στο Λονδίνο «δεν ξέρω τι θα γίνει», πρόσθεσε ο Σενέ ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την ώρα που αναχωρούσε από το ξενοδοχείο του στο Μπρούκλιν για το αεροδρόμιο.

Το κρουαζιερόπλοιο Κουίν Μέρι, με το οποίο σκόπευε να ταξιδέψει ο νεαρός, αρνήθηκε την Κυριακή να τον παραλάβει επικαλούμενο λόγους «ιατρικής ασφάλειας». Αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθεια της οικογένειας, η οποία κατάγεται από το Φερνέ Βολτέρ —κοντά στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία— να επιστρέψει στο σπίτι της. Αρχικά η αεροπορική εταιρεία British Airways είχε αρνηθεί να παραλάβει τον Κέβιν από το αεροδρόμιο του Σικάγου.

Ο νεαρός Γάλλος είναι ασθενής της Κλινικής Μάγιο εδώ και πολλά χρόνια και βρισκόταν στις ΗΠΑ από τις 22 Μαΐου 2012 για θεραπεία.

Ο πατέρας του, παρά τις συνεχείς απογοητεύσεις των τελευταίων ημερών, είπε σήμερα ότι δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο γιος του έχει στεναχωρηθεί που θα φύγει από τις ΗΠΑ.

Η British Airways, η εταιρεία με την οποία είχε ταξιδέψει ο Κέβιν για τις ΗΠΑ το 2012, εξήγησε ότι «καταβάλει προσπάθειες για να βρει μια λύση» αλλά «δυστυχώς είναι αδύνατον να μεταφέρει με ασφάλεια τον επιβάτη». Ο Κέβιν Σενέ μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και έχει σχεδόν συνεχώς ανάγκη για παροχή οξυγόνου και ιατρική παρακολούθηση.

Ο πατέρας του είπε ότι τα προβλήματα υγείας του παιδιού του ξεκίνησαν όταν ήταν μόλις 6 μηνών και τον έχουν εμποδίσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα