ΒΡΟΧΕΡΟ, ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Άνοιξαν οι πόρτες της καγκελαρίας, το κατώφλι της οποίας περνά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Το κλίμα είναι βαρύ, όχι μόνο εξαιτίας της βροχής. Από την πλευρά της Άνγκελα Μέρκελ έχουν ξεκαθαρίσει ότι όποιες συζητήσεις για το χρέος θα γίνουν μετά το πόρισμα της Τρόικας. Νέες προκλήσεις από την Bild, ενώ οι πολίτες επιθυμούν την έξοδό μας από το ευρώ…

Τη μητέρα όλων των μαχών δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης

Σαμαράς, στο Βερολίνο, που συναντά την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με κεντρικό πρώτο στόχο να σπάσει ο πάγος.

Όσο για την βασική επιδίωξη για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαραμογής, αυτή εντάσσεται στην βήμα προς βήμα στρατηγική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η Ελληνική κυβέρνηση.

Στο Βερολίνο ο καιρός είναι … βροχερός. Το μουντό κλίμα αναμένεται και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που όπως έχει γίνει γνωστό θα διαρκέσει μία ώρα κι ένα τέταρτο. Ο κ. Σαμαράς που θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές, διότι επισκέπτεται για πρώτη φορά την Καγκελαρία ως Πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα βέβαια, επιθετικό είναι το κλίμα και όσον αφορά στον Γερμανικό τύπο. Δεν είναι τυχαίο πως η Bild που τις προηγούμενες ημέρες φιλοξένησε συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, σήμερα, στο πρωτοσέλιδό της παρουσιάζει εγγυητική επιστολή ότι θα πληρωθούν τα χρέη προς τη Γερμανία, έτοιμη προς υπογραφή! Μόλις το 31% των Γερμανών υπέρ της παραμονής μας στην ευρωζώνη…

Εγγυητική επιστολή έτοιμη για υπογραφή, με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δεσμεύεται για την υπόσχεση που έδωσε ότι η χώρα μας θα πληρώσει το χρέος της, παρουσιάζει στο πρωτοσέλιδό της η Γερμανική εφημερίδα Bild.

«Κύριε Σαμαρά δεσμευθείτε και υπογράψτε!». Με αυτό τον μάλλον προκλητικό τίτλο, εάν αναλογιστεί κανείς μάλιστα, ότι η ίδια εφημερίδα τις δύο προηγούμενες ημέρες φιλοξενούσε συνέντευξη του πρωθυπουργού με τις δηλώσεις αυτές, εξαπολύει τα βέλη της κατά της Ελλάδας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο γερμανικός λαός.

Σε μια προσπάθεια να «κεντρίσει»  τον Έλληνα πρωθυπουργό έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και ζητάει από τον κ. Σαμαρά να την υπογράψει!

Στους όρους καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να δεσμευθεί στα εξής:
- «Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά
- Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο
- Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει.»

Το…  πολεμικό κλίμα δείχνει και μια δημοσκόπηση βαρόμετρο που παρουσιάζει η εφημερίδα ZTF, η οποία δείχνει αφενός ότι το 67% των ερωτώμενων Γερμανών πολιτών είναι αντίθετο στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του Ελληνικού προγράμματος, ενώ μόλις το 31% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη…

Διαβάστε επίσης: ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα