Ξαναέστειλε το υπόμνημα στην προανακριτική ο Γιώργος Παπανδρέου

Το υπόμνημα συνοδεύεται από ένα λακωνικό σημείωμα στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει κατά πληροφορίες: «Σε απάντηση του εγγράφου του προέδρου της επιτροπής σας, σας υποβάλω εκ νέου το από 9.4.2013 υπόμνημα μου στο οποίο περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψιν της επιτροπής σας σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση».

Στην Προανακριτική Επιτροπή κατέθεσε το στέλεχος του ΣΔΟΕ Γιώργος Καραμάνος.

Ο κ. Καραμάνος επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Στέλιος Στασινόπουλος, ότι σε μία σύσκεψη ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ανέφερε ότι είχε πληροφορίες πως πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκ δολαρίων, είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Ο ίδιος ο κ. Λέκκας είχε πάντως διαψεύσει κατηγορηματικά τα όσα φέρεται να είπε.

Πιο ειδικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του που διήρκεσε μία ώρα, ο κ. Καραμάνος επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ότι σε μία σύσκεψη ο πρώην περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ανέφερε ότι είχε πληροφορίες πως πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων, είναι η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Λέκκας καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τα όσα φέρεται να είπε σχετικά με την εμπλοκή της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να επανακληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Επιτροπή και κατά, οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που είχε θέσει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος για τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική. Την πρόταση καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής έχουν καλέσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα