ΞΕΚΙΝΑ Η «ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

08:15 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Αυλαία της «ανασύστασης της παράταξης» ανεβάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ με την Εθνική του Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ. Το κλίμα αναμένεται έντονο, με τις αρνήσεις στελεχών σε προτάσεις του προέδρου να δίνουν και να παίρνουν και τον ίδιο να «απαντά» σε σκληρό ύφος, ενώ την παράσταση θα κλέψουν μάλλον οι …απουσίες.

Το ένα «όχι» μετά το άλλο, δέχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρώτα ήταν

η άρνηση του Ανδρέα Λοβέρδου στην πρόταση για συμμετοχή στη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, και κατόπιν ήρθε η άρνηση του Πέτρου Ευθυμίου να προεδρεύσει της Εθνικής Συνδιάσκεψης σήμερα στο ΣΕΦ. Ο τελευταίος πάντως, δεν θα μπορούσε, δεδομένου ότι θα πρέπει να βρίσκεται στο Μαρόκο για την παράδοση της προεδρίας του ΟΑΣΕ. Αντίστοιχη πρόταση πάντως για συμμετοχή στην Πολιτική Γραμματεία, διαψεύδεται από συνεργάτες της ότι δέχθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, που φέρεται ενοχλημένη από τις σχετικές διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου.

Αντίθετα, πολύ πιθανό να αναλάβουν ρόλο σε αυτή είναι νέα στελέχη του κόμματος όπως ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στην Οργανωτική Γραμματεία προβλέπεται κεντρικός ρόλος του Πάρι Κουκουλόπουλου. Η συγκρότηση των δύο οργάνων πάντως δεν αναμένεται σήμερα, αλλά …προσεχώς, καθώς υπάρχει διαφωνία στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου ως προς τους «αποκλεισμούς» στελεχών στην παρούσα φάση.

Κατά τα λοιπά, με σειρά κορυφαίων στελεχών να προσανατολίζονται να μην παραβρεθούν στην επίσημη πρώτη της διαδικασίας ανασύστασης του κόμματος, πιο ηχηρή θα είναι η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου που θα βρίσκεται σε συνέδριο στη Ρόδο. Το ενδιαφέρον λοιπόν, θα εστιαστεί κυρίως στις «απουσίες» που θα κάνουν αίσθηση και για τις οποίες σας έχει ήδη ενημερώσει το matrix24.gr.

Αντιστοίχως, αντιδράσεις αναμένονται μετά την απόφαση Βενιζέλου να μπει κάλπη για την επιλογή των ομιλητών που στερεί το προνόμιο στους «κορυφαίους» να μιλήσουν πρώτοι. Ήδη, πάντως, Γιάννης Ραγκούσης και Ανδρέας Λοβέρδος που διαμηνύουν ότι θα παραβρεθούν, δεν επιθυμούν να πάρουν τον λόγο.

Στην ομιλία του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να κάνει «άνοιγμα» στη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους με σκοπό την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, ενώ κριτική θα ασκήσει στην περίοδο Παπανδρέου, κηρύσσοντας έτσι την έναρξη της «νέας περιόδου» για το ΠΑΣΟΚ. Αίσθηση προκάλεσε χθες, η αναφορά του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ Εργασίας του κόμματος στην «απώλεια αίσθησης των μεγεθών προσώπων και κινήσεων στο ΠΑΣΟΚ», με αφορμή την ένταση που δημιούργησαν συγκεκριμένες πληροφορίες που διακινήθηκαν προς τα ΜΜΕ.

Ως αιχμή προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο δε, ερμηνεύθηκε η αναφορά του σε στελέχη που συνήθιζαν «να γλείφουν προέδρους, αλλά να υπονομεύουν τις κυβερνήσεις τους» στο παρελθόν…

Keywords
Τυχαία Θέματα