ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

«Επιχείρηση Επιστροφή στο Σπίτι» ονομάζεται την επιχείρηση «σκούπα» των ισραηλινών μεταναστευτικών αρχών, οι οποίες ήδη συνέλαβαν 270 αφρικανούς λαθρομετανάστες τους οποίους και θα τους απελάσουν από τη χώρα.

Η Σαμπίν Χαντάντ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (PIBA) δήλωσε ότι σήμερα είναι η τρίτη ημέρα διεξαγωγής της επιχείρησης-σκούπας και επισήμανε ότι 300 πολίτες του Νότιου Σουδάν συμφώνησαν να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη χώρα, ενώ αποκάλυψε ότι οι απελάσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η

«Επιχείρηση Επιστροφή στο Σπίτι», άρχισε μετά την απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ που απέρριψε το αίτημα οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για απαγόρευση της απέλασης των μεταναστών από το Νότιο Σουδάν. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο στη χώρα τους.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 60.000 αφρικανοί μετανάστες ζουν στο Ισραήλ, κυρίως σε φτωχές γειτονιές του Τελ Αβίβ, χωρίς άδεια παραμονής ή εργασίας προκαλώντας την αντίδραση ορισμένων πολιτών.

Μάλιστα τον Μάιο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά των μεταναστών στο Τελ Αβίβ με ορισμένους από τους διαδηλωτές να επιτίθενται σε μετανάστες και να συγκρούονται με την αστυνομία. Τότε ο  δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντάι, καταδίκασε τα βίαια επεισόδια και απαίτησε από την κυβέρνηση να υιοθετήσει μία σαφή πολιτική για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα