Ξεκίνησε η λονδρέζικη Frieze

Η γκαλερί Γκαγκόζιαν συμμετέχει, παρουσιάζοντας έργα του Τζεφ Κουνς, η αξία των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 35 και 55 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μια από τις καινοτομίες τις φετινής χρονιάς είναι ο αυξανόμενος αριθμός έργων τέχνης και δημιουργών που προέρχονται από την Αφρική.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, ξεχωρίζουν ο Γουίλιαμ Κέντριντζ από το Γιοχάνεσμπουργκ, ο Κουντζανάι Χιουρέι από τη Ζιμπάμπουε, ο Βίλεμ Μπόσοφ από τη Νότια Αφρική και ο Μεσάκ Γκάμπα από το Μπενίν.
«Η αγορά και τα μίντια έχουν αναπτύξει ένα ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη τέχνη και οι καλλιτέχνες ήταν ήδη εκεί, έτοιμοι.

Αλλά οι ειδικοί ψάχνουν σε όλο τον κόσμο, γνωρίζουν πολλά για τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία. Η Αφρική είναι η τελευταία ήπειρος που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί εξολοκλήρου, όσον αφορά στις τάσεις και τους καλλιτέχνες που διαθέτει» επισημαίνει ο Μάθιου Σλοτόβερ, καλλιτεχνικός διευθυντής της Frieze.
Ο κολομβιανός καλλιτέχνης Όσκαρ Μουρίγιο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ο νέος Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, κάτι που έχει εκτοξεύσει τις τιμές των έργων του, την τελευταία διετία.
«Είναι ένας από τους ανερχόμενους αστέρες στον κόσμο της τέχνης, ο οποίος ξεκίνησε από την σχετική αφάνεια, συνεργάστηκε με μια πολύ καλή νέα γκαλερί και τώρα μεταπήδησε σε μια μεγαλύτερη αίθουσα τέχνης. Αυτό συνεπάγεται ένα άλμα στις τιμές, ένα άλμα στο ενδιαφέρον. Τώρα έχει μια έκθεση στη south London gallery. Έχουμε δηλαδή τον απόλυτο συνδυασμό πραγμάτων που σχετίζονται με αυτόν» αναφέρει ο Όσιαν Γουώρντ, διευθυντής της γκαλεί Λίσον.
Περισσότερες από 150 αίθουσες τέχνης από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην λονδρέζικη Frieze. Η 11η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 60.000 επισκέπτες.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα