ΥπΕΣ: «Πληρώνει» τους δασκάλους για να… αποδυναμώσει τους καθηγητές

22:46 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι έχουν ήδη δοθεί 21.400.000 ευρώ στους δήμους της χώρας για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η κάλυψη της δαπάνης για τους σχολικούς τροχονόμους το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες, το θέμα διευθετείται με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. Το θέμα της

μεταφοράς των μαθητών λύνεται με παράταση της προηγούμενης σύμβασης.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος ευχαρίστησε τον υπουργό που ανταποκρίθηκε άμεσα και εκταμίευσε το ποσό των 21 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Επισήμανε, όμως, ότι υπάρχουν συσσωρευμένες δαπάνες που προέρχονται από το παρελθόν, που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των σχολικών μονάδων. Γι αυτό ζήτησε κι άλλη έκτακτη επιχορήγηση, ώστε να ανταποκριθούν τα σχολεία στις ανάγκες, να μην υπάρξουν σχολεία χωρίς πετρέλαιο και τα οποία δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής των δασκάλων σε κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι έως και τις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις και ότι στις 12 Σεπτεμβρίου κατά την ολομέλεια των προέδρων θα παρθεί η οριστική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα