Υποχρεωτικές αποσπάσεις καθηγητών για να καλυφθούν τα κενά

Θύελλα αντιδράσεων στους καθηγητές για τις υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών -και με οργανική θέση- προκαλεί η κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία επιχειρείται, μετά το άνοιγμα των σχολείων και πριν ξεκινήσουν οι απεργίες των καθηγητών, να καλυφθούν τα κενά.

Σύμφωνα με τη «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», πρώτη φορά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκινά σχολική χρονιά χωρίς ούτε ένα διορισμό, με

16.000 λιγότερους καθηγητές στα σχολεία, λόγω διαθεσιμότητας, συνταξιοδότησης και μετάταξης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 5.000 κενές θέσεις δασκάλων και 5.000 αναπληρωτές που εργάστηκαν πέρυσι και δεν θα προσληφθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, ότι ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρχουν στη μία περιοχή κενά και στη διπλανή πλεονάσματα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ενδεικτική των ελλείψεων είναι η ύπαρξη των κενών σε δασκάλους, που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι απέσυρε από τα ολοήμερα τους δασκάλους για να τους βάλει στην πρωινή βάρδια και απέμειναν στα ολοήμερα μόνο οι καθηγητές ειδικοτήτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή στη λειτουργία τους, αφού δεν τηρείται το διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα