Υποψήφιος και πάλι για το δήμο Αθηναίων ο Καμίνης

Ο κ. Καμίνης ερωτήθηκε για το πρόγραμμα απασχόλησης των ανέργων με χαμηλές αποδοχές και απάντησε ότι μπορεί κανείς να την κρίνει ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται. Πάντως τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε χαριστικές προσλήψεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών καταστημάτων την Κυριακή «αν θέλουμε να την κάνουμε τουριστικό προορισμό, πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματά της».

Επίσης, προανήγγειλε δράσεις για τους άστεγους και ενημέρωσε ότι στα συσσίτια του δήμου και της Αρχιεπισκοπής σιτίζονται καθημερινά 5.500 οικογένειες.

«Βλέπουμε το φαινόμενο της νέας φτώχειας, των ανθρώπων που είχαν κανονικά τις δουλειές τους και εν μία νυκτί τις έχασαν. Κι αν δεν λειτουργεί το μαξιλάρι της οικογένειας, εύκολα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος στα συσσίτια. Αυτή τη στιγμή είμαστε στις 5.500 οικογένειες. Πιθανόν τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και άλλες 200-400 μέσα από χορηγούς, αναλαμβάνοντας την τροφοδοσία τους με τρόφιμα όλο το μήνα. Δεν επιτρέπεται στη σημερινή Ελλάδα άνθρωπος να πεινάει».

Για το πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών είπε πως οι δημοτικοί σταθμοί παίρνουν όλα τα παιδιά που πληρούν κάποια τυπικά κριτήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα