Υποσχέσεις Σαμαρά για τις οφειλές του Δημοσίου

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως από τα 52,5 δισ. ευρώ που αναμένεται να πάρει η Ελλάδα μέχρι το Μάρτιο, περίπου τα 40 θα μείνουν στη χώρα και τα 11 σβήνουν χρέος 20 δισ. ευρώ.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων, λέγοντας ότι διαψεύστηκαν όσοι είχαν ποντάρει στην αποτυχία. «Σήμερα

η Ελλάδα κερδίζει τη μεγάλη ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση όρθια, καλύτερη, ισχυρότερη», είπε. Εκτίμησε ότι αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και πρόσθεσε ότι «τώρα θα αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθηση, την ελπίδα στην Ελλάδα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το θέμα που έχει προκύψει με τις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν δέχονται «εκβιασμούς» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων, όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν ίδια ακριβώς μεταχείριση».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μίλησε για επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας πολλών μηνών.

Διευκρίνισε ότι από τα 34,3 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθούν την ερχόμενη Δευτέρα, τα 16 δισ. ευρώ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τα επτά για την «τρύπα» του προϋπολογισμού και την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και 11,3 δισ. για την επαναγορά ομολόγων.

Γνωστοποίησε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα και σημείωσε ότι για το Eurogroup είναι η «νούμερο ένα» πρόκληση για την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα