PUSSY RIOT : Κρίθηκαν ένοχες για χουλιγκανισμό

Τα μέλη του πανκ συγκροτήματος από τη Ρωσία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα λογοκρισίας στη Ρωσία κρίθηκαν από το ανώτατο Δικαστήριο ένοχα για χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν οι Pussy Riot γύρισαν ένα βίντεο κλιπ με το οποίο στρέφονταν εναντίον του Πούτιν και μάλιστα σε έναν ορθόδοξο καθεδρικό ναό.

Τα μέλη

του πανκ συγκροτήματος από τη Ρωσία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα λογοκρισίας στη Ρωσία κρίθηκαν από το ανώτατο Δικαστήριο ένοχα για χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο όταν οι Pussy Riot γύρισαν ένα βίντεο κλιπ με το οποίο στρέφονταν εναντίον του Πούτιν και μάλιστα σε έναν ορθόδοξο καθεδρικό ναό.

Σύμφωνα με το συγκρότημα, ήθελαν να καταγγείλουν τη στήριξη που παρέχει η εκκλησία στον Πούτιν.

Οι φορείς της Εκκλησίας από την πλευρά τους κατήγγειλαν ως… βλάσφημη τη διαμαρτυρία των κοριτσιών εντός του ναού.  

Οι συνήγοροι των Pussy Riot επανέλαβαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης ότι το καθεστώς Πούτιν επαναφέρει μεθόδους σταλινικού τύπου.

Ωστόσο, η πολύκροτη δίκη πήρε τεράστιες διαστάσεις παγκοσμίως με τη Διεθνή Αμνηστία να κάνει εκστρατεία υπέρ του συγκροτήματος και της απαλευθέρωσής του ενώ καλλιτέχνες διεθνούς φήμης όπως η Μαντόνα και ο Πολ Μακάρτνεϊ δήλωσαν ανοιχτά και δημόσια της στήριξή τους στις Pussy Riot.

Μάλιστα, η Μαντόνα το έκανε εντός Ρωσικού εδάφους προκαλώντας τη μήνιν κυβερνητικών στελεχών και σκληρές επιθέσεις εναντίον της.

Η ποινή που προβλέπεται για τα τρία κορίτσια είναι τα τρια έτη φυλάκισης.

Pussy RiotΒλαντιμίρ Πούτιν
Keywords
Τυχαία Θέματα