"ΕΚΡΗΞΗ" ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ : Ανατρεπτικό βίντεο από Γάλλο καλλιτέχνη

Την Αθήνα του σήμερα με μπόλικη δόση από Ακρόπολη και ελληνικούς μεζέδες επέλεξε ο Γάλλος Έμινεμ για να "ντύσει" το νέο του τραγούδι με τίτλο "Ils sont cools" ("Είναι χαλαροί).

Όλα ξεκινούν με μια κυανή φωτοδέσμη που "χτυπά" την Ακρόπολη, την οποία ακολουθεί μια έκλαμψη ανάμεσα στους κίονες του ναού.

Την Αθήνα

του σήμερα με μπόλικη δόση από Ακρόπολη και ελληνικούς μεζέδες επέλεξε ο Γάλλος Έμινεμ για να "ντύσει" το νέο του τραγούδι με τίτλο "Ils sont cools" ("Είναι χαλαροί).

Όλα ξεκινούν με μια κυανή φωτοδέσμη που "χτυπά" την Ακρόπολη, την οποία ακολουθεί μια έκλαμψη ανάμεσα στους κίονες του ναού.

Με αυτό το εφέ, που υποτίθεται ότι καταγράφεται από ερασιτεχνική κάμερα, ο καλλιτέχνης θέλει να περάσει το μήνυμα μιας νέας εποχής.

Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί στους γνωρίζοντες η επιλογή του συγκεκριμένου εφέ και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί ενταγμένο στο γενικότερο ανατρεπτικό μήνυμα που θέλει να περάσει ο αντισυμβατικός και προκλητικός καλλιτέχνης μέσα από το εν λόγω βίντεο κλιπ.

Ο OrelSan έχει κατά καιρούς προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία με τους προκλητικούς τους στίχους που πολλές φορές άγγιζαν τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού για γυναίκες και ομοφυλόφιλους.

Στο παρελθόν είχαν γίνει εκστρατείες ολόκληρες προκειμένου να απαγορευτεί ένα τραγούδι του ενώ του είχαν απαγορεύσει ακόμη και να συμμετάσχει σε φεστιβάλ.

Ο Orelsan είχε αναγκάσει τον υπουργό Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν πριν από κάποια χρόνια να τον υπερασπιστεί  καταδικάζοντας τη "λογοκρισία της Τέχνης".

Αυτή τη φορά μέσα από το νέο του τραγούδι, ασκεί σκληρή κριτική στο κατεστημένο σύστημα πολιτικών και καλλιτεχνών και μάλιστα λέει ότι "αυτή είναι η κρίση, πού είναι οι καλλιτέχνες";

Αναφέρεται στην τρομοκρατία την οποία μας επιβάλλουν με τσουνάμι, αποκαλύψεις, οικονομικές κρίσεις κ.λ.π. και εκείνος κοιτάζει τον ουρανό που του στέλνει ένα σημάδι ελευθερίας. 

Δεν διστάζει στο τέλος, μάλιστα να τονίσει μέσα από αυτό το τραγούδι λίβελλο με σκόρπιες φράσεις ότι τώρα "προσπαθούν να νοικοκυρέψουν την αγωνία… για το τίποτα".

Κλείνοντας λέει ότι "οι φίλοι μου με φωνάζουν Όρελσαν, οι εχθροί μου καλούν ενισχύσεις".

Όρελσαν
Keywords
Τυχαία Θέματα