ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : Γιατί παραιτήθηκε από πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών

10:30 7/8/2012 - Πηγή: Radar.gr

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος παραιτήθηκε από την προεδρεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, λίγο καιρό μετά την εκλογή του.

Ο ηθοποιός μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με την απόφαση του να συνδικαλιστεί αλλά και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση, κάνοντας λόγο για τις κομματικές γραμμές που διέπουν το σωματείο.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος παραιτήθηκε από την προεδρεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, λίγο καιρό μετά την εκλογή του.

Ο ηθοποιός μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με την απόφαση του να συνδικαλιστεί αλλά και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε

παραίτηση, κάνοντας λόγο για τις κομματικές γραμμές που διέπουν το σωματείο.

“Είμαι σε αυτή τη δουλειά από 14 ετών και θέλω τα πράγματα να έχουν εξέλιξη και πρόοδο. Σε ότι αφορά τον χώρο μας, όλα είναι στάσιμα στις συνθήκες δουλειάς μας στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ήθελα να προσφέρω και να αλλάξουν κάποια πράγματα. Βλέποντας τις ελλείψεις στο εργασιακό μας καθεστώς, συνειδητοποιείς ότι σχετίζονται με το πόσο παραγωγικός είσαι, αλλά και με το αποτέλεσμα της δουλειάς σου”, είπε στο περιοδικό Hello και πρόσθεσε:

“Έγινε λοιπόν μια κίνηση από ακομμάτιστους ανεξάρτητους συναδέλφους. Διεκδικήσαμε το σωματείο σε μια βάση που δεν έχει κομματικές γραμμές. Είναι δύσκολο, καθώς τα σωματεία χρησιμοποιούνται από τα κόμματα και αυτό τελικά λειτουργεί εις βάρους τους.

Είμαστε σε μια φάση που το παλεύουμε, αν και εγώ παραιτήθηκα από τη θέση του προέδρου για προσωπικούς λόγους… Δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο και ένιωσα αδυναμία να ανταπεξέλθω στην οργάνωση του όλου πράγματος”.

Γιώργος Πυρπασόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα