Η Google τιμά το μεγάλο σκηνοθέτη

Αν ζούσε θα γινόταν σήμερα 77 ετών.

Την ιστορική αυτή επέτειο των 77 χρόνων από τη γέννησή του θέλησε να τιμήσει σήμερα η Google με αποτέλεσμα όταν κάποιος ανοίξει τη μηχανή αναζήτησης να βλέπει ένα εικονίδιο που απεικονίζει έναν σκηνοθέτη με μία κάμερα.

Αν ζούσε θα γινόταν σήμερα 77 ετών.

Την ιστορική αυτή επέτειο των 77 χρόνων από τη γέννησή του θέλησε να τιμήσει σήμερα η Google

με αποτέλεσμα όταν κάποιος ανοίξει τη μηχανή αναζήτησης να βλέπει ένα εικονίδιο που απεικονίζει έναν σκηνοθέτη με μία κάμερα.

Όποιος κάνει κλικ στο εικονίδιο σήμερα μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Έλληνα σκηνοθέτη που χάθηκε πρόωρα αλλά πρόλαβε να χαρίσει στη χώρα μας τη διεθνή αναγνώριση στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα. 

Με αφορμή την επέτειο γεννήσεώς του, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη.

Σήμερα, στις 19.30, η οικογένειά του, οι συνεργάτες, οι φίλοι του θα βρεθούν στο αμφιθέατρο του μουσείου για ένα ταξίδι αντίστροφα στο χρόνο.

Ξεκινώντας από την "Άλλη θάλασσα" και φτάνοντας στους «Forminx» -την πρώτη του ανολοκλήρωτη ταινία μικρού μήκους, ένας συνεργάτης από κάθε ταινία του θα θυμίσει το κλίμα, το περιβάλλον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε καρέ καρέ το έργο του σημαντικού Ελληνα σκηνοθέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα