Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

17:15 2/5/2012 - Πηγή: Radar.gr

Ο Alfred Eisenstaedt ο φωτογράφος της πιο διάσημης φωτογραφίας στην Ιστορία ούτε που μπορούσε να φανταστεί τότε την εξέλιξη που θα είχε εκείνο το κλικ δευτερολέπτων.

Στις 14 Αυγούστου του 1945 στην Times Square του Λονδίνου, ένας νεαρός ναύτης βουτάει από τη χαρά του για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μια νοσοκόμα και τη φιλάει με πάθος στο στόμα.

Ο φωτογράφος ποτέ δε ρώτησε τα ονόματά τους.

Ο Alfred Eisenstaedt ο φωτογράφος της πιο διάσημης φωτογραφίας στην

Ιστορία ούτε που μπορούσε να φανταστεί τότε την εξέλιξη που θα είχε εκείνο το κλικ δευτερολέπτων.

Στις 14 Αυγούστου του 1945 στην Times Square του Λονδίνου, ένας νεαρός ναύτης βουτάει από τη χαρά του για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μια νοσοκόμα και τη φιλάει με πάθος στο στόμα.

Ο φωτογράφος ποτέ δε ρώτησε τα ονόματά τους.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο όταν στο τέλος των ‘70’s η νοσοκόμα Edith Shain έγραψε στον φωτογράφο Eisenstaedt λέγοντάς του ότι αυτή είναι η γυναίκα της φωτογραφίας.

Καθώς δεν είχε αδιάψευστα στοιχεία, το LIFE ξεκίνησε το 1980 μία καμπάνια ανεύρεσης του ζευγαριού και μία πραγματική πλημμύρα βετεράνων του πολέμου και νοσοκόμων εμφανίστηκαν επικαλούμενοι ότι ο καθένας τους είναι ο "πρωταγωνιστής" του συγκεκριμένου στιγμιότυπου.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, ο ναύτης George Mendonsa είχε ραντεβού με την αγαπημένη του Rita Petry, έξω από το Radio City Music Hall εκείνο τον Αύγουστο.

Είχε άδεια μετά τη διάσωσή του στις μάχες του Ειρηνικού κι αφού είχε παρακολουθήσει δεκάδες νοσοκόμες να φροντίζουν τραυματισμένους ναύτες.

"Πάνω στη χαρά και τον ενθουσιασμό που κάποιος φώναξε "ο πόλεμος τελείωσε" έξω από το Radio City Music Hall, ο άνδρας αγκάλιασε και φίλησε την πρώτη νοσοκόμα που βρέθηκε μπροστά του.

Οπότε φίλησε την Greta Zimmer Friedman" εξήγησε ο συγγραφέας Galdorisi.

Όπως πρόσθεσε: "Οι δυο τους δεν είπαν "γεια σου, το όνομά μου είναι αυτό" απλώς φιλήθηκαν και πήρε ο καθένας τον δρόμο του".

Ωστόσο, το ραντεβού του Mendonsa για εκείνη την ημέρα είναι η γυναίκα που έρχεται, αυτή που στη φωτογραφία απεικονίζεται πίσω από τον ώμο του διάσημου ναύτη και αυτή είναι που έγινε σύζυγός του.

Ο Mendonsa πλέον είναι 89 χρονών και ζει στο Ροντ Άιλαντ, ενώ η Friedman συνομήλική του ζει στο Μέριλαντ.

Αν και λέγεται ότι έχουν συναντηθεί δεκάδες φορές, δεν είχαν την επιθυμία να αναβιώσουν το διάσημο εκείνο φιλί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα