Στα μαχαίρια για την κόκκινη σόλα

19:40 6/5/2012 - Πηγή: Radar.gr

«Ο οίκος Ιβ Σεν Λοράν θέλει να σπάσει το σήμα κατατεθέν μου και αυτό το βρίσκω εξαιρετικά προσβλητικό» δήλωσε ο διάσημος σχεδιαστής Κριστιάν Λουμπουτέν, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον γαλλικό οίκο με αφορμή το κόκκινο χρώμα στις γόβες που πρώτος λάνσαρε ο Λουμπουτέν και διεκδικεί την αποκλειστικότητά τους! 

Ο σχεδιαστής των εντυπωσιακών υποδημάτων, με χαρακτηριστικότερα τα ψηλά τακούνια με τις κόκκινες σόλες, τιμάται από το Μουσείο Σχεδίου του Λονδίνου με μια έκθεση που θα παρουσιάζει τις μοναδικές δημιουργίες του σχεδιαστή.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Κριστιάν Λουμπουτέν καταφέρθηκε για ακόμα μία φορά κατά του οίκου Ιβ Σεν Λοράν, με τις δύο πλευρές να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια και μέχρι τότε να προχωρούν σε έναν άτυπο πόλεμο εντυπώσεων.

«Ο οίκος Ιβ Σεν Λοράν θέλει να σπάσει το σήμα κατατεθέν μου και αυτό το βρίσκω εξαιρετικά προσβλητικό» δήλωσε ο διάσημος σχεδιαστής Κριστιάν Λουμπουτέν, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον γαλλικό οίκο με αφορμή το κόκκινο χρώμα στις γόβες που πρώτος λάνσαρε ο Λουμπουτέν και διεκδικεί την αποκλειστικότητά τους! 

Ο σχεδιαστής των εντυπωσιακών υποδημάτων, με χαρακτηριστικότερα τα ψηλά τακούνια με τις κόκκινες σόλες, τιμάται από το Μουσείο Σχεδίου του Λονδίνου με μια έκθεση που θα παρουσιάζει τις μοναδικές δημιουργίες του σχεδιαστή. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Κριστιάν Λουμπουτέν καταφέρθηκε για ακόμα μία φορά κατά του οίκου Ιβ Σεν Λοράν, με τις δύο πλευρές να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια και μέχρι τότε να προχωρούν σε έναν άτυπο πόλεμο εντυπώσεων. 
   
«Δεν μου ανήκει το κόκκινο χρώμα. Μου ανήκει όμως το συγκεκριμένο χρώμα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του παπουτσιού» δικαιολογήθηκε ο Λουμπουτέν. Λίγους μήνες πριν, η πλευρά τού σχεδιαστή θέλησε να φτάσει την υπόθεση στα άκρα και να διεκδικήσει ένα εκατομμύριο δολάρια από τον Ιβ Σεν Λοράν, επειδή, όπως ισχυρίζεται, προσπάθησαν με την τελευταία κολεξιόν τους να κοπιάρουν την κόκκινη σόλα κάτω από τα πολυτελή γυναικεία υποδήματα που ο ίδιος σχεδιάζει, γράφει η εφημερίδα espressonews.gr.

«Ο κύριος Λουμπουτέν είναι ο πρώτος σχεδιαστής που είχε την ιδέα να βάλει κόκκινες σόλες στα γυναικεία παπούτσια» αναφέρει η αγωγή και συνεχίζει: «Από τον Ιανουάριο ήδη, ο σχεδιαστής είχε ζητήσει από τον οίκο Yves Saint Laurent America να σταματήσει την προώθηση και πώληση υποδημάτων με κόκκινες σόλες στις ίδιες μπουτίκ του Μανχάταν (Saks Fifth Avenue, Barneys και Bergdorf Goodman), στις οποίες πωλούνται και δικά του σχέδια, με την εξής αιτιολογία: η χρήση της κόκκινης σόλας στα παπούτσια απότον οίκο YSL, που είναι σχεδόν ίδια με το σήμα κατατεθέν του οίκου Louboutin, είναι πιθανόν να προκαλέσει σύγχυση στο αγοραστικό κοινό και αποτελεί εξαπάτηση αυτού».

Η απάντηση του οίκου Ιβ Σεν Λοράν

Οι κατηγορίες του Λουμπουτέν δεν έμειναν αναπάντητες από τον οίκο Ιβ Σεν Λοράν και πλέον οι δύο πλευρές θα τα πουν στα δικασ

Keywords
Τυχαία Θέματα