F1 GP 70ης Επετείου: O Verstappen νίκησε τις Mercedes!

17:42 9/8/2020 - Πηγή: NewsAuto

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της 70ης Επετείου, που διεξήχθη στην πίστα του Σίλβερστον και αποτέλεσε τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

O οδηγός της Red Bull Racing εκμεταλλεύτηκε την επιλογή του Σαββάτου που τον τοποθέτησε στο grid με ελαστικά σκληρής γόμας, τα οποία διαχειρίστηκε εντυπωσιακά και κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή τις Mercedes

που ηττήθηκαν για πρώτη φορά φέτος!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Νορθάμπτονσιρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 43.

Έχοντας μόλις υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του και για το 2021, ο Valtteri Bottas είχε εξασφαλίσει την 13η pole position της καριέρας του, με τη Mercedes να κάνει lock out στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για 67η φορά.

Τα διαθέσιμα σετ ελαστικών για το GP της 70ης επετείου! Δείτε τα διαθέσιμα σετ για τους οδηγούς της Ferrari, σε έναν αγώνα που αναμένεται να ελαχιστοποιηθεί η χρήση της μαλακής γόμας. #F1 #Pirelli #70thAnniversaryGP pic.twitter.com/f8SUhYkdT3

— SeitanF1 (@PanosSeitanidis) August 9, 2020

Πίσω τους, ήταν η Racing Point του Nico Hulkenberg που αντικατέστησε τον θετικό στον Covid-19 Sergio Perez και η Red Bull του Max Verstappen, ενώ στην τρίτη σειρά βρισκόταν η Renault του Daniel Ricciardo και η Racing Point του Lance Stroll.

To τελικό grid του GP της 70ης επετείου! pic.twitter.com/5arXTxxqL5

— SeitanF1 (@PanosSeitanidis) August 9, 2020

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι Mercedes έφυγαν μπροστά με τον Bottas να αμύνεται επιτυχώς του Hamilton. Ο Verstappen πέρασε τον Hulkenberg και ο Stroll τον Ricciardo ενώ πιο πίσω, ο ενδέκατος Sebastian Vettel, έχασε τον έλεγχο πατώντας το κερμπ της εσωτερικής στη στροφή 1, με αποτέλεσμα ένα μεγαλοπρεπές τετ α κε που από τύχη δεν τον έφερε πάνω σε κάποιο άλλο μονοθέσιο.

Vettel na largada. Erro. Peão. Caiu para último. E sorte no meio de tudo, não batendo em ninguém. pic.twitter.com/jTeMqTD7h0

— ▄▀▄▀

Keywords
Τυχαία Θέματα