GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Hamilton στην τελευταία πρόβα

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που αποτελεί τον εικοστό-πρώτο και τελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η φαντασμαγορική Yas Marina GP υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με την αναμενόμενη καλοκαιρία, τον ήλιο ακόμα

ψηλά, την θερμοκρασία αέρα στους 31 βαθμούς ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 43.

Η Pirelli έφερε για τον αγώνα των Εμιράτων τις πιο μαλακές γόμες στη γκάμα της: P Zero κόκκινη, super soft, P Zero μωβ ultra soft, και P Zero ροζ hyper soft. Όμως δεδομένου πως οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων, η ωριαία τελευταία πρόβα λίγο μπορούσε να εναρμονιστεί με τις συνθήκες που οι οδηγοί θα συναντήσουν εκεί.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της ωριαίας διαδικασίας η Ferrari είχε το πάνω χέρι, με τον Sebastian Vettel να τοποθετεί από νωρίς το όνομά του στην κορυφή των χρόνων. Ωστόσο προς το τέλος και τις προσομοιώσεις κατατακτήριων, ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής αυτός που βρέθηκε στην κορυφή και μάλιστα με διαφορά σχεδόν τριών δεκάτων του δευτερολέπτου.

Πίσω του ήταν ο Raikkonen που όμως είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες για ένα συμβάν όπου φάνηκε να μπαίνει στα pit, έπειτα επιβράδυνε πολύ στην είσοδο του pit lane και στη συνέχεια έκοψε το τιμόνι και επέστρεψε στην πίστα.

Η Red Bull δεν είχε την ταχύτητα της Παρασκευής ενώ είχε και προβλήματα. Ο Max Verstappen παραπονιόταν για τη φόρτιση της μπαταρίας ενώ ο Daniel Ricciardo είδε την RB14 να σταματά στην άκρη του δρόμου στη στροφή 9 λίγο πριν το τέλος του FP3.

Ricciardo’s out of his car and waiting for a lift back to the pits #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/BVTYIW5a0k

Formula 1 (@F1) November 24, 2018

Στο φινάλε είχαμε και μία γαλλική… κόντρα, με τους Pierre Gasly και Romain Grosjean να έρχονται δίπλα δίπλα, τα μονοθέσια των Toro Rosso και Haas να έρχονται σε επαφή και τον πρώτο να χειρονομεί έναντι του συμπατριώτη του.

Τέλος στα αξιοσημείωτα ήταν και η έξοδος του Charles Leclerc, με τον οδηγό της Alfa Romeo Sauber να χάνει την πίσω πτέρυγα μετά από επαφή με τις μπαριέρες.

Leclerc is safely back in the pits, and the @SauberF1Team engineers are assessing the damage #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/iBAcLku0Rv

Formula 1 (@F1) November 24, 2018

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η μάχη της pole position αρχίζει στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα