GP Ισπανίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP3

Η Mercedes έκανε το τρία στα τρία στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ισπανίας, με τον Lewis Hamilton να είναι ταχύτερος στην τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης της pole position!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Καταλούνια υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία αν και υπήρχαν σύννεφα στον ουρανό. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 21 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 27.

Από

τους κορυφαίους συνδυασμούς ήταν πρώτη η Ferrari αυτή που βγήκε στην πίστα, έχοντας τη μαλακή γόμα της Pirelli. Εύλογα, οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc τοποθέτησαν εαυτούς στην κορυφή.

Αντίθετα οι Mercedes βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα και εκεί είχαμε βίους αντίθετους. Από τη μία ο Valtteri Bottas έχασε τον έλεγχο στη στροφή 5 και κατέληξε στην αμμοπαγίδα προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας. Από την άλλη ο Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.17.655 και παρότι με τη μέση γόμα, ήταν έξι δέκατα μπροστά από τις Ferrari!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο 20λεπτο για να δούμε αλλαγές στην κορυφή. Η W10 του Bottas επέστρεψε στα pit, δεν είχε ζημιές και βάζοντας τη μαλακή γόμα ο Φινλανδός κατέβηκε στο 1.17.291. Δεν έμεινε όμως για πολύ στην κορυφή, ο Leclerc απάντησε άμεσα με επίδοση στο 1.17.099.

Όμως οι αλλαγές δεν σταμάτησαν εκεί. Έβαλε και ο Hamilton τη μαλακή γόμα και με την πρώτη προσπάθεια βρήκε μισό δευτερόλεπτο έναντι των Ferrari, με χρόνο στο 1.16.568!

Η επίδοση αυτή δεν άλλαξε στις προσπάθειες που ακολούθησαν, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται πρόωρα, καθώς λίγο πριν το φινάλε ο George Russell έχασε τον έλεγχο της Williams στη στροφή 4 με αποτέλεσμα να έχουμε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Έτσι ο Hamilton παρέμεινε στην κορυφή, με τον Leclerc και τον Bottas μισό δευτερόλεπτο μακριά, την ώρα που ο Vettel αλλά και ο Romain Grosjean ήταν στα έξι δέκατα. Εντός δευτερολέπτου ήταν και η έτερη Haas με τον Kevin Magnussen (με την αμερικανική ομάδα να δείχνει να λύνει με τις αναβαθμίσεις τα προβλήματα συνεργασίας του σασί με τα ελαστικά) αλλά και η Red Bull του Max Verstappen.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Η μάχη της pole position αρχίζει στις 4 ώρα Ελλάδας.

The post GP Ισπανίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP3 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα