VW Tarok: Το lifestyle αγροτικό παρουσιάστηκε στη Βραζιλία

Μετά το teaser της περασμένης εβδομάδας, η VW αποκαλύπτει το νέο ελαφρύ φορτηγό με το όνομα Tarok στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ([email protected])

Αν και πολύ κοντά στην παραγωγή, το Tarok, παραμένει concept ως προς την ιδέα ενός παγκόσμιου μοντέλου για τα ελαφρά φορτηγά. Η VW πάντως επιβεβαιώνει πως σύντομα θα κυκλοφορήσει μια σειρά εκδόσεων του Tarok Concept στην αγορά της Βραζιλίας, με ελάχιστες αλλαγές. Εμείς πάλι περιμένουμε το Tarok να φθάσει ως την Ελλάδα

κάτι που θέλει και η Volkswagen γιατί στην παρουσίαση του ειπώθηκε πως: «το μοντέλο έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την γκάμα μοντέλων της Volkswagen και σε παγκόσμιες αγορές».

Οι Γερμανοί περιγράφουν το Tarok ως ένα συνδυασμό ενός: «Ψηφιακά δικτυωμένου SUV» και ενός: «Έξυπνα σχεδιασμένου pick-up πέντε μέτρων». Αυτό σημαίνει ότι το Tarok είναι ελαφρώς μικρότερο από το Amarok και μάλλον λιγότερο προσανατολισμένο στις αγροτικές εργασίες.

Όχι ότι δεν μπορεί να μεταφέρει πράγματα, αλλά είναι περισσότερο προσανατολισμένο στο αθλητικό ή outdoors lifestyle από το μεγαλύτερο αδελφό του. Ο σχεδιασμός δείχνει ότι, η καρότσα και το αμάξωμα μπορεί να γίνουν ένα ολόκληρο κομμάτι.

Μιλώντας για την καρότσα, το χαρακτηριστικό του Tarok είναι η μεταβλητή περιοχή φόρτωσης που επικοινωνεί με την καμπίνα. Ουσιαστικά, αυτή, μπορεί να επεκταθεί χάρη στο πτυσσόμενο πίσω πλαίσιο που το συνδέει με τη διπλή (πενταθέσια) καμπίνα. Ως αποτέλεσμα, το Tarok προσφέρει ένα μέγιστο ωφέλιμο φορτίο περίπου ενός τόνου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού περιλαμβάνουν οροφή με στοιχεία Targa, εμπρός μέρος που θυμίζει το Atlas Tanoak Concept και τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα τύπου LED στην πίσω πόρτα.

Στο εσωτερικό το μοντέλο προ-παραγωγής έχει ένα σύγχρονο virtual πίνακα οργάνων και μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής. Ακόμη και τα χειριστήρια για τη μονάδα κλιματισμού είναι ψηφιακά. Δεν είναι ορατά στη φωτογραφία επειδή προστατεύονται από πλαστικό κάλυμμα. Ο οπτικός σύνδεσμος του εσωτερικού με το εξωτερικό είναι το crossbar σε χρώμα Cypress Metallic.

Κάτι ακόμη που φανερώνει ότι αυτό δεν είναι συνηθισμένο αγροτικό φορτηγάκι είναι το γεγονός ότι το Tarok Concept χρησιμοποιεί την πλατφόρμα των επιβατικών αυτοκινήτων MQB της VW.

Το όχημα της παρουσίασης έχει τετρακύλινδρο κινητήρα TSI 150 ίππων,1400 κ.εκ. που καίει τόσο καθαρή αιθανόλη (E100) όσο και μίγμα βενζίνης-αιθανόλης (E22). Η κίνηση μεταδίδεται με αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων και μόνιμη τετρακίνηση 4Motion.

Το μοντέλο παραγωγής θα έχει επίσης ένα μοτερ turbo diesel 2.0 TDI και αυτό 150 ίππων. Η VW δεν είπε σε ποιες άλλες αγορές θα είναι διαθέσιμο το Tarok, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλλον δεν θα το δουν λόγω του… μικρού του μεγέθους.

Keywords
Τυχαία Θέματα