ΗΠΑ: «Παράθυρο» να αποφευχθούν οι δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Αισιοδοξία στους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου.

«Οι επιπλέον δασμοί στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέσω νέων διαπραγματεύσεων» είπε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος στους Financial Times.

«Μία επιλογή θα ήταν να πω δεν πρόκειται να κάνω τίποτα, μια

δεύτερη θα ήταν να επιβάλω επιπρόσθετους δασμούς σε κάποια ή σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και μια τρίτη θα μπορούσε να είναι μια διαπραγμάτευση κάποιας μορφής» επεσήμανε o κ. Ρος αναφερόμενος στις επιλογές που θα προτείνει να εξετάσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις συνομιλίες με την Κίνα με σκοπό να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ο Ρος είπε πως το Πεκίνο εφαρμόζει «με καλή πίστη» τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον Οκτώβριο να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές αγροδιατροφικών προϊόντων αμερικανικής προέλευσης.

Ακόμη, καθώς η γενική άδεια την οποία έχει δώσει η κυβέρνηση Τραμπ σε αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν τη Huawei οδεύει να λήξει τον Νοέμβριο, ο Ρος είπε στην εφημερίδα ότι η προθεσμία αυτή δεν είναι ανελαστική και ενδέχεται να δοθεί παράταση.

The post ΗΠΑ: «Παράθυρο» να αποφευχθούν οι δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα