Ποινές… εκ των υστέρων στη Σιγκαπούρη

Γεμάτο ήταν το ποινολόγιο μετά το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, με τους αγωνοδίκες να έχουν αρκετή δουλειά. Άλλες ποινές αφορούσαν τα χθεσινά αποτελέσματα, άλλες τον επόμενο αγώνα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Μίκαελ Σουμάχερ τιμωρήθηκε για το ατύχημα που προκάλεσε στον 38ο γύρο, όταν έχασε τα φρένα και έπεσε πάνω στη Scuderia Toro Rosso του Ζαν-Ερίκ Βερν. Ο οδηγός της Mercedes θα κουβαλήσει ποινή 10 θέσεων στο grid στη Σουζούκα και το Ιαπωνικό Γκραν πρι.

Ο Γερμανός πάντως

απέδωσε το ατύχημα σε μηχανική αιτία, δηλώνοντας: «Πάτησα φρένα δυνατά, μπλόκαρα τροχούς, προσπάθησα να επιβραδύνω αλλά δεν μπορούσα να αποφύγω το ατύχημα. Κάποιο πρόβλημα υπήρξε με το μονοθέσιο μου».

Άμεση ισχύ είχε η ποινή του Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός θεωρήθηκε πως απέκτησε προβάδισμα βγαίνοντας εκτός αγωνιστικής γραμμής στη προσπάθεια του να προσπεράσει τη Sauber του Καμούι Κομπαγιάσι. Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull Racing έλαβε ποινή διέλευσης από τα pit, που όταν δίδεται μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, μεταφράζεται σε επιπλέον 20 δευτερόλεπτα στον τελικό χρόνο.

Έτσι ο 36χρονος έχασε το βαθμό που κέρδισε στην πίστα, έπεσε ενδέκατος, με την άλλη Sauber, αυτή του Σέρχιο Πέρεζ να προβιβάζεται.

Όμως οι αγωνοδίκες έδωσαν και συγχωροχάρτια. Αυτό που προκάλεσε συζητήσεις, αφορούσε στη μάχη Φελίπε Μάσα-Μπρούνο Σένα, όπου ο οδηγός της Williams ουσιαστικά στρίμωξε εκείνον της Ferrari στον τοίχο. Ωστόσο, κρίθηκε πως ο ανιψιός του Άιρτον δεν άλλαξε γραμμή για να κλείσει τον συμπατριώτη του αλλά αντίθετα κινήθηκε στη κανονική αγωνιστική γραμμή. Δεν τιμωρήθηκε λοιπόν.

Το ίδιο και ο νικητής του Γκραν Πρι Σιγκαπούρης, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Τζένσον Μπάτον, κλήθηκαν στον αγωνοδίκες ώστε να παρουσιάσουν από τη δική τους πλευρά τη παραλίγο σύγκρουση ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας. Η ετυμηγορία ήταν πως βάσει του άρθρου 40.13 των αγωνιστικών κανονισμών, το προπορευόμενο μονοθέσιο είναι που ορίζει το ρυθμό ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Άρα.. αθώος κι ο Φέτελ που διατήρησε τους 25 βαθμούς που του χάρισε η δεύτερη φετινή του νίκη. Εκπρόσωπος των οδηγών στο πάνελ των αγωνοδικών, ήταν ο πρώην πιλότος της φόρμουλα 1, Άλαν ΜακΝις.



Keywords
Τυχαία Θέματα