Πότε θα παρουσιαστεί η Alfa Giulia;

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατάνε οι Ιταλοί για το πότε τελικά θα αποφασίσουν να παρουσιάσουν τον αντικαταστάτη της 159, την Giulia. Όσοι περίμεναν μία έκπληξη στο Παρίσι, στο Σαλόνι αυτοκινήτου, έμειναν με τις… ορέξεις τους, οι οποίες μεταφέρονται πλέον στο επόμενο μεγάλο αυτοκινητικό ραντεβού της Ευρώπης, στη Γενεύη τον Μάρτιο του επόμενου έτους.
Οι Ιταλοί έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε να δηλώνει

-για άλλη μια φορά- ότι ο Ιταλικός όμιλος θα ήταν πολύ περισσότερο κερδοφόρος αν δεν είχε μονάδες παραγωγής στην Ιταλία, και από την άλλη τα πανίσχυρα εργατικά συνδικάτα να απειλούν ότι οποιαδήποτε κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση θα τους βγάλει στους δρόμους.

Όπως και να έχει το «πράσινο φως» για την παραγωγή της Giulia έχει δοθεί, όπως πρώτο μετάδωσε το «NewsAuto» με την απόφαση, ο νέο μεσαίο οικογενειακό της Alfa Romeo να έχει τον τίτλο του global car. Θα κυκλοφορήσει δηλαδή στις αγορές όλου του κόσμου.  Οι εκτιμώμενες πωλήσεις του στη βόρεια Αμερική και την Κίνα θα προσφέρουν σημαντικά κέρδη στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.
Στόχος της Alfa Romeo είναι η Giulia να τεθεί αντιμέτωπη με μοντέλα όπως η BMW Σειρά 3, Audi A4, και το Volvo S60, τόσο από άποψη ποιότητας κατασκευής όσο και οδικής συμπεριφοράς. Με κίνηση στον εμπρός άξονα και πολυτελές εσωτερικό, η Giulia θα κυκλοφορήσει αρχικά ως sedan και στη συνέχεια ως station wagon. Προαιρετικά θα προσφέρεται και με τετρακίνηση.

Οι βασικοί κινητήρες θα προέρχονται από τη Fiat, με πρώτο τον 1.4 MultiAir, ισχύος 120 PS. Στην κορυφή όμως της γκάμας θα βρίσκονται ισχυρά σύνολα, ανάμεσά τους και αναβαθμισμένη έκδοση του 1750 TBi με απόδοση κοντά στα 250 PS. Στην Αμερική αναμένεται να κυκλοφορήσει και με τον V6 της Chrysler, έναν κινητήρα που δεν θα δούμε στη Ευρώπη.



Keywords
Τυχαία Θέματα