Ράλι Σαρδηνίας: Η τελευταία μάχη στο χώμα

Η Σαρδηνία φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα τον ενδέκατο και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Έναν αγώνα γοήτρου, αφού πριν από δύο εβδομάδες στη Γαλλία, οι μάχες στα δύο πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν, με τον Σεμπαστιέν Λεμπ θριαμβευτή για ένατη συνεχή χρονιά στους οδηγούς και την ομάδα του, Citroen, να πανηγυρίζει έναν ακόμα τίτλο στους κατασκευαστές.

Ιδιαίτερος αγώνας

και για τη Ford αφού έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά από δύο σημαντικές ανακοινώσεις: την διακοπή της εργοστασιακής υποστήριξης στην ομάδα και τη μεταγραφή του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα στη Volkswagen από το 2013.

Όλοι λοιπόν, θέλουν να κερδίσουν για… τις εντυπώσεις στο όμορφο μεσογειακό νησί. Το φετινό ράλι έχει μεταφερθεί χρονικά από τις αρχές του καλοκαιριού στα μέσα του φθινοπώρου, για πρώτη φορά από το 2004 που το συγκεκριμένο ράλι εντάχθηκε στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Oι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες το πρωί και το βράδυ και κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να φτάσουν τους 20°C, πιθανόν με σκόνη στην ατμόσφαιρα αργά το απόγευμα.

Η βιομηχανική πόλη Olbia και βάση του Ράλι, βρίσκεται κάτω από τη μαγευτική Costa Smeralda και το Porto Cervo, το σημείο τερματισμού του αγώνα και θέρετρο διακοπών για τους πλούσιους και διάσημους. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πραγματοποιείται σε ένα πανέμορφο σκηνικό με λόφους και δάση που συνθέτουν το φόντο της αγωνιστικής δράσης.

Η αμμώδης επιφάνεια καμουφλάρει το σκληρό υπόβαθρο των δρόμων, ενώ οι ειδικές μοιάζουν με οργωμένο χωράφι στο δεύτερο πέρασμα. Οι δρόμοι είναι γενικά γρήγοροι και ομαλοί, αλλά συχνά στενεύουν και απαιτούν ακρίβεια στην επιλογή των αγωνιστικών γραμμών οδήγησης.



Παρά το ότι έχει προστεθεί μία τέταρτη μέρα, εν τούτοις είναι ένας από τους πιο σύντομους αγώνες του WRC από το 1973 που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, με την αγωνιστική δράση να περιορίζεται σε λίγο παραπάνω από τα 306 χιλιόμετρα.

Όπως μας τη παρουσιάζει η αγωνιστική ομάδα της Ford, η αγωνιστική διαδρομή έχει ως εξής: Η πόλη Olbia παραμένει η καρδιά του ράλι και το κύριο service park φιλοξενείται στη νέα μαρίνα ταχυπλόων σκαφών στο λιμάνι Isola Bianca. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του αγώνα είναι νέο καθώς προστίθεται μία τέταρτη ημέρα, με νέες ειδικές στη βόρεια ακτή του νησιού, ένα σημείο service στο Sassari ενώ το Porto Cervo επιστρέφει στο πρόγραμμα φιλοξενώντας την τελετή τερματισμού.

Η Πέμπτη περιλαμβάνει δύο περάσματα μιας ειδικής νότια της Olbia. Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει δύο νέες ειδικές κοντά στο Sassari, όπου βρίσκεται ένα σημείο service.  Η τρίτη μέρα εκτυλίσσεται σε πιο παραδοσιακές περιοχές στα γραφικά δάση νοτιοδυτικά της Olbia, πριν από ένα πολύ σύντομο τελευταίο σκέλος με δύο περάσματα μιας ειδικής βορειοδυτικά της πόλης. Το δεύτερο πέρασμα αποτελεί την Power Stage με έξτρα βαθμούς για τους τρεις ταχύτερους οδηγούς. Οι αγωνιζόμενοι ταξιδεύουν στην καρδιά της Costa Smeralda για την τελετή τερματισμού στο Porto Cervo έχοντας τ

Keywords
Τυχαία Θέματα