30% πτώση τζίρου στις γιορτές

Σύμφωνα με καταγραφή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σχετικά με την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο, εντοπίζεται περεταίρω μείωση της κατανάλωσης με συνέπεια την πτώση τζίρου έως και 30%.

Αναφορικά με τις δηλώσεις των προέδρων των εμπορικών συλλόγων, σημαντική μείωση παρατηρήθηκε στις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής τους, συγκριτικά με την περσινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Η μείωση κυμάνθηκε μεταξύ 21%-30%, όταν τα περσινά επίπεδα της ζήτησης είχαν αγγίξει ιστορικά χαμηλά ρεκόρ. Ωστόσο το τελευταίο χριστουγεννιάτικο

δώρο αφιέρωσαν σε αγορές και δώρα περισσότεροι καταναλωτές την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, αφού εφτά στους δέκα εκπροσώπους τω συλλόγων αναφέρουν ως καλύτερη, από την άποψη αγοραστικής κίνησης την περίοδο πριν τις 25\12.

Αναλυτικά τα στοιχεία των ημερών με τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση αναφέρεται παρακάτω:

Ενώ στοιχεία καταγράφηκαν και για τα προϊόντα που οι καταναλωτές προτίμησαν, κάνοντας αναφορά για μια μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς, σημειώνοντας πως το καταναλωτικό κοινό αναζητά κυρίως τα πιο οικονομικά προϊόντα από κάθε είδος. Επίσης επιβεβαιώθηκε η μείωση της ζήτησης των καταναλωτών σε προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, ενώ διαπιστώνεται η στροφή των καταναλωτών στα «μικροδωράκια». Με τα βιβλία να έχουν πάντα τη τιμητική τους ως είδη δώρου και να παραμένουν ψηλά στη κατηγορία.

Καλύτερη εικόνα παρουσίασε η ζήτηση σε τρόφιμα και παιδικά παιχνίδια, δηλαδή σε κλάδους που έχουν αποδειχτεί οι πιο ανθεκτικοί στις περικοπές των εορταστικών δαπανών, καθώς τόσο τα τρόφιμα που αφορούν στο γιορτινό τραπέζι, όσο και τα προϊόντα που σχετίζονται με το παιδί είναι άμεσα συνυφασμένα με την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Aαποκλειστικές δηλώσεις στο toxrima.gr, παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ο οποίος τα «έχωσε» στην ηγεσία του υπουργείο Ανάπτυξη λέγοντας, «Στο Υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ο καθένας ότι θέλει, χωρίς να ενημερώσει τον άλλο. Σήμερα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, ο οποίος όπως μου ομολόγησε δεν γνώριζε για τον αποκλεισμό του λιανεμπορίου από το ΕΣΠΑ»… Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα