AEI -TEI: Εξετάσεις για τους Έλληνες του εξωτερικού

Οι Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις καθώς και το μηχανογραφικό δελτίο  από τις 9 έως και τις 15 Ιουλίου, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  το υπουργείου Παιδείας, η σχετική «ηλεκτρονική» πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν

την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ’ ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα κατατεθούν στη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας, στις ημερομηνίες που θα οριστούν για την εγγραφή των επιτυχόντων.

Επίσης, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή πρέπει να αποστείλουν:

- ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο αίτησης συμμετοχής και ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου.

Ειδικά για τους υποψήφιους των κατηγοριών 3,4,5 απαιτείται επίσης:

- φωτοαντίγραφο βεβαίωσης από την οποία να προκύπτει η αναγωγή της βαθμολογίας του απολυτηρίου γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής στην 20βαθμη κλίμακα (σε περίπτωση που η βαθμολογία του απολυτήριου τίτλου εκφράζεται στην 20βαθμη κλίμακα, τότε αποστέλλεται φωτοαντίγραφο αυτού)

- δύο φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας

- μία υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 υπογεγραμμένη, στην οποία οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι έχουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξή τους στην ειδική κατηγορία όπου υπάγονται και ότι τα ίδια αυτά δικαιολογητικά θα προσκομίσουν για την εγγραφή τους στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής τους.

Καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης είναι η 16η Ιουλίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η αποστολή θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά (courier) στην διεύθυνση: υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προς διεύθυνση οργάνωσης και διεξαγωγής εξετάσεων (Τμήμα Α’ γρ. 0090, Ανδ. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα) με την ένδειξη: για την επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου Αιτήσεων Συμμετοχής και Μηχανογραφικών Δελτίων Ελλήνων του Εξωτερικού για το έτος 2012).

Οι σχετικές εξετάσεις θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα