Drunkorexia : η νέα”μόδα” στις διατροφικές διαταραχές

Για μια νέα φονική μόδα που ήρθε στο προσκήνιο στον τομέα των διατροφικών διαταραχών κρούουν οι ειδικοί τον κώδωνα του κινδύνου. Πρόκειται για το φαινόμενο drunkorexia, κατά το οποίο οι νεαρές κοπέλες για να αποφύγουν τις θερμίδες, κόβουν το βραδινό φαγητό και το ρίχνουν στο αλκοόλ, προκειμένου να λαμβάνουν τις θερμίδες τους αποκλειστικά από εκεί.

Οι ειδικοί παρατηρούν ότι το φαινόμενο αυτό, είναι πιο κοινό στις φοιτήτριες, οι οποίες «πιέζονται» ψυχολογικά και θέλουν μανιωδώς να διατηρούνται και λεπτές.

Θεωρούν ότι «πρέπει» να πιουν όταν βγαίνουν έξω και έτσι για να μην προσλάβουν περισσότερες θερμίδες κόβουν το δείπνο με αποτέλεσμα οι αρνητικές επιπτώσεις του αλκόολ να πολλαπλασιάζονται.

Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μισούρι, υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον το 16% των φοιτητών που συμμετείχε στην έρευνά τους ακολουθεί αυτή την τακτική, ενώ το ποσοστό των γυναικών είναι τριπλάσιο από των ανδρών, αφού πολλές κοπέλες έκαναν την ανησυχητική δήλωση ότι θέλουν να χάσουν βάρος και να μην ξοδέψουν πολλά λεφτά για να μεθύσουν!

Η «μέθοδος» αυτή, τονίζουν οι ειδικοί, είναι ένας «τοξικός συνδυασμός» που μπορεί να προκαλέσει σωματική και ψυχική βλάβη στις γυναίκες, ενώ πέρα από την νευρική ανορεξία κινδυνέυουν και με αλκοολισμό καθώς και με κίρρωση ήπατος, αφού οι γυναίκες μεταβολίζουν με διαφορετικό τρόπο από τους άντρες το αλκοόλ και είναι πιο επιρρεπείς σε βλάβες των ζωτικών τους οργάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα