Eκπαιδευτικό συμπόσιο ελληνικής γλώσσας στον Καναδά

Στο Τορόντο διοργανώθηκε από το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου του Τορόντο με τη συμμετοχή του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης της Μητρόπολης Καναδά και του Γραφείου Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,διήμερο εκπαιδευτικό Συμπόσιο Ελληνικής Γλώσσας.

Το συμπόσιο, που διεξήχθη το Σάββατο στο Πολυμενάκειο Κοινοτικό Κέντρο της Κοινότητας και την Κυριακή στο Ελληνικό Ορθόδοξο Σχολείο «Μεταμόρφωση» προσήλκυσε το ενδιαφέρον πολλών εκπαιδευτικών που διδάσκουν

την ελληνική γλώσσα στο ημερήσιο σχολείο αλλά και στα σχολεία συμπληρωματικής εκπαίδευσης της περιοχής.

Κεντρική ομιλήτρια στο σεμινάριο των εκπαιδευτικών ήταν η συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη, η οποία ανέλυσε το θέμα: «Η θεατροποίηση του σύγχρονου ελληνικού εξωσχολικο βιβλίου ως τρόπος ενίσχυσης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Διασποράς». Η κ. Φραγκούλη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η θεατροποίηση ενός εξωσχολικού βιβλίου είναι κυρίαρχης σημασίας για τα ελληνόφωνα σχολεία της Διασποράς, καθώς ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πρότυπα προσφέροντας στους δασκάλους και τους μαθητές το θεατρικό παιχνίδι του διαλόγου στην ελληνική γλώσσα».

Το συμπόσιο περιέλαβε θεματικά εργαστήρια, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και Κύπρου, Δημήτρης Αζεμόπουλος και Ιάκωβος Κυραγκοσιάν αντίστοιχα, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Τζιμ Καρύγιαννης, ο πρόεδρος της κοινότητας, Αντώνης Αρτεμάκης, και άλλοι επίσημοι. Επίσης δόθηκε παράσταση παραδοσιακών χορών και παρουσιάσθηκε απόσπασμα από τη θεατρική παράσταση «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα».

Πηγή: http://canada.greekreporter.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα