Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μετά τον Άκη, ο Παπακωνσταντίνου

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολίασε το γεγονός της καταδίκης του Άκη Τζοχατζόπουλου για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την κατ´ εξακολούθηση παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναμονή της εκδίκασης της απόφασης του τέως υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Με το άρθρο του « Το τέλος της ατιμωρησίας», ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης στην καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης

Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια κάθειρξη λέγοντας: «Η ετυμηγορία αυτή ξύπνησε σε πολλούς Έλληνες την ελπίδα ότι οι καιροί κατά τους οποίους οι Έλληνες πολιτικοί βρίσκονταν στο απυρόβλητο είναι πλέον παρελθόν». Επίσης δεν ξέχασε την εμπλοκή Γερμανών στην υπόθεση: «Όπως σε πολλές σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς, έτσι και σε αυτό το δούναι και λαβείν ενεπλάκησαν Γερμανοί».

Τέλος υπογράμμισε, ότι η περίπτωση Τσοχατζόπουλου δεν θα είναι η τελευταία που θα κληθεί να διαλευκάνει η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, για το σκάνδαλο της λίστα Λαγκάρντ.

The post Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μετά τον Άκη, ο Παπακωνσταντίνου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα