Guardian: «Ο πρώτος Έλληνας πέθανε από τα χέρια της Χρυσής Αυγής»

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη, έγινε όπως ήταν επόμενο, θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, όπως η Liberation που αναφέρεται στο χρονικό της δολοφονίας από «νεοναζιτές» ενώ οι αναγνώστες της σχολιάζουν στο σάιτ με σχόλια, όπως «Διογένη βγες από το πιθάρι σου. Η Δημοκρατία είναι νεκρή» κτλ.

Παράλληλα η δολοφονία έχει ανοίξει και συζήτηση για τη δική τους ακροδεξιά και τον τρόπο αντιμετώπισης

της. Στη βρετανική Guardian πάλι ο συντάκτης υποστηρίζει ότι είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. ενώ χαρακτηρίζει τη δολοφονία «προσχεδιασμένο έγκλημα», χαρακτηρίζοντας τον Παύλο Φύσσα, ως «τον πρώτο Έλληνα που πέθανε στα χέρια της Χρυσής Αυγής η οποία μέχρι πρόσφατα φύλαγε το δηλητήριο της αποκλειστικά για τους μετανάστες».

Γράφει επίσης ότι η Χ.Α. κατηγορείται ότι «μισθώνει» τη βία για να ενισχυθεί δημοσκοπικά και αναφέρεται στις επιθέσεις στο Πέραμα και στα επεισόδια στο Μελιγαλά.

Κλείνοντας, ο Guardian αναφέρει ότι σύμφωνα με φήμες «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μάλλον έχει χάσει τον έλεγχο σε ένα κόμμα στο οποίο οι φανατικοί του υποστηρικτές θεωρούν τους εαυτούς τους στρατιώτες σε έναν ένοπλο αγώνα με στόχο να εκθρονίσουν το πολιτικό σκηνικό το οποίο κατηγορούν για την κατάσταση της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα