«Imagine-Ο John Lennon ονειρεύεται»- Μια χοροθεατρική αφήγηση

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα «μεταφραστεί» από τους συντελεστές της παράστασης το πάντα-επίκαιρο όραμα και αίτημα του John Lennon για ειρήνη και συμφιλίωση. Ο σύγχρονος χορός συναντά τις εικαστικές τέχνες σε αυτή την ξεχωριστή χοροθεατρική αφήγηση που τοποθετείται σε ένα άχρονο περιβάλλον.

Τα «σκαθάρια» ξεφεύγουν από τις φιγούρες των Beatles για να γίνουν ο Jo, η Le και οι Non, ήρωες σημερινοί που μοιάζουν βγαλμένοι από το θέατρο

του παραλόγου.

Βασικός πυρήνας της παράστασης είναι το ντουέτο, καθώς η βασική ιδέα πάνω στην οποία αναπτύσσεται η χορογραφία είναι η δυαδική σχέση. Η ρευστότητα της κίνησης αναδεικνύει τον διάλογο των σωμάτων, το φαντασιακό έρχεται σε αντιδιαστολή με το σάρκινο και το όνειρο με την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Η ιστορία συνοδεύεται επί σκηνής με δύο παράλληλες προβολές, τις οποίες επιμελείται η Μαρία Αθανασοπούλου, μόνιμη συνεργάτης των sinequanon όσον αφορά στο εικαστικό της μέρος, ενώ παίζουν μουσική ζωντανά επί σκηνής οι sancho 003: Φώτης Σιώτας και Κωστής Παντέλης. Αντί σκηνοθετικού σημειώματος, τα μέλη των Sinequanon μας παραπέμπουν σε ένα κείμενο του Ράινερ Μαρία Ρίλκε: «Το καλλιτεχνικό βλέμμα χρειάστηκε/ πάνω απ´ όλα να υπερβεί τον εαυτό του,/ ώστε ακόμη και στις πιο φρικτές και/ φαινομενικά απωθητικές καταστάσεις να/ διακρίνει ό,τι αξίζει ανάμεσα σ’ όλα/ όσα υπάρχουν».

Σκηνοθεσία-χορογραφία: sinequanon. Σκηνικά-κοστούμια: sinequanon. Μουσική: sancho 003. Φωτισμοί-προβολές: Μαρία Αθανασοπούλου. Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος. Συμμετέχουν επί σκηνής οι μουσικοί: Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί). Χορεύουν: Αλέξης Τσιάμογλου (Jo), Μπέττυ Δραμισιώτη (Le), Κική Μπάκα, Δημήτρης Σωτηρίου (Non).

Πληροφορίες: Από τις 19 Απριλίου στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη).

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00. Κυριακή 19.00.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ. Ομαδικό – Φοιτητικό: 5 ευρώ. Άνεργοι: δωρεάν.

Προπώληση: Ταμεία ΚΘΒΕ. Kαταστήματα Public Θεσσαλονίκης, www.public.gr ,τηλ: 13855, www. viva.gr.

Ώρες λειτουργίας ταμείων: Eταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-21.30 μ.μ. Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-21.30 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα