Le Soir: «Αποφύγετε τα ελληνικά νοσοκομεία»

«Αποφύγετε τα νοσοκομεία σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα» αναφέρει σε άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η γαλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir», τονίζοντας ότι οι χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα λιτότητας υπερφορολογούν πλέον τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουν σε τουρίστες.

Σύμφωνα με το άρθρο επισημαίνει, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας δεν προστατεύει τους κατόχους της από ένα «τσουχτερό» λογαριασμό στο εξωτερικό.

Τα νοσοκομεία στην Ισπανία και στην Ελλάδα αρνούνται στο εξής την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας

που επιτρέπει στους Βέλγους ασθενείς να απολαμβάνουν δημόσια υγειονομική περίθαλψη όπως οι ασφαλισμένοι της χώρας την οποία επισκέπτονται, υπογραμμίζει η «Soir».

Στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας δηλώνει: «Διαπιστώνουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Η ασφαλιστική μας καλύπτει τα έξοδα των ασφαλισμένων αλλά αντιμετωπίζουμε πλέον μεγάλη δυσκολία κατά τη διαδικασία επιστροφής χρηματικών ποσών. Ορισμένα δημόσια νοσοκομεία έχουν ιδιωτικοποιηθεί και ορίζουν πλέον ελεύθερα τις τιμές που επιθυμούν, πολύ υψηλότερες από τα ποσά που επιστρέφει η ασφάλεια. Άλλα νοσοκομεία επιβάλλουν υπερβολικά υψηλά έξοδα φακέλου στους Βέλγους τουρίστες».

Η «Soir» καταλήγει λέγοντας ότι ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες σκέπτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να συνάψουν τιμολογιακές συμβάσεις με νοσοκομεία στην Ισπανία και την Τουρκία προκειμένου να υπάρχουν σταθερές χρεώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα