Πιο «γυμνό» από ποτέ το Penthouse!

Στον αμερικανικό πτωχευτικό κώδικα έκανε αίτηση το ερωτικού περιεχομένου περιοδικό Penthouse με τα χρέη του να ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ.

Αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε την Τρίτη η εταιρεία FriendFinder Networks, η οποία εκδίδει το ανδρικό περιοδικό Penthouse.

Οι υποχρεώσεις της εταιρείας υπολογίζονται στα 500 εκατ. με 1 δισ. δολάρια, ενώ τα στοιχεία ενεργητικού της ανέρχονται σε 1-10 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Το Πέντχαουζ, είναι ένα ανδρικό περιοδικό που ίδρυσε ο Μπομπ Γκουτσιόνε το 1965. Συνδύαζε άρθρα επικαιρότητας και lifestyle με ερωτικές φωτογραφίσεις μοντέλων, οι όποιες στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 εξελίχθηκαν σε πορνογραφικές.

Αν και ο Γκουτσιόνε είναι Αμερικανός η ίδρυση και πρώτη έκδοση του περιοδικού έγινε στην Αγγλία, σύντομα όμως άρχισε να πωλείται και στις Η.Π.Α.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Αυγούστου του 2003 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του περιοδικού, General Media, κήρυξε πτώχευση. Μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το περιοδικό βρισκόταν στα ράφια χάρη σε συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους πιστωτές.

Στις 4 Οκτωβρίου του 2004 η General Media επανήλθε από την χρεωκοπία και μετονομάστηκε σε Penthouse Media Group. Αυτή τη στιγμή ανήκει σε επενδυτές από τη Φλόριντα που δραστηριοποιούνται στα ακίνητα και στην ψυχαγωγία.

Οι νέοι ιδιοκτήτες “μαλάκωσαν” το περιεχόμενο του περιοδικού, αρχής γενομένης από το τεύχος Ιανουαρίου 2005, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν και πάλι μέρος της διαφημιστικής πίτας και να αυξήσουν τις πωλήσεις. Παρόλα αυτά οι πωλήσεις είναι ακόμα σε πολύ χαμηλό επίπεδο, σχεδόν κάτω από 350.000 τεύχη μηνιαίως, ενώ πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το περιοδικό έχει πλέον χάσει τον ξεχωριστό και μοναδικό χαρακτήρα του. Η πρόσληψη πρώην στελεχών του Πλέιμποϊ οδήγησε κάποιους στην άποψη ότι το περιοδικό θυμίζει πια πολύ το ίδιο το Πλέιμποϊ.

Keywords
Αναζητήσεις
penthouse periodiko
Τυχαία Θέματα