Reuters: Στα €650 εκατ. το τίμημα για τον ΟΠΑΠ – Kλείνει το deal!

Στην αύξηση της προσφοράς του για τον ΟΠΑΠ στα 650 εκατ. ευρώ προχώρησε το ελληνο – τσεχικό επενδυτικό fund Emma Delta, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η αρχική

προσφορά του fund ήταν 622 εκατ. ευρώ. Όπως σχολιάζει το Reuters, η Emma Delta είχε διορία έως σήμερα, 1η Μαΐου, για να αυξήσει την προσφορά της τουλάχιστον στα 650 εκατ. ευρώ ώστε η διαδικασία πώλησης να μην καταλήξει σε αποτυχία.

Οι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου Εθνική Τράπεζα και Deutsche Bank έχουν εκτιμήσει την αξία του 33% στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ ένας τρίτος σύμβουλος τουλάχιστον στα 650 εκατ. ευρώ, σημειώνει το ξένο πρακτορείο.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν πως έπειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν με εκπροσώπους της Emma Delta έγινε αποδεκτή η αντιπρόταση του ΤΑΙΠΕΔ και το fund ανεβάζει την προσφορά του στα 650 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες καθώς το fund επέμενε ότι η αρχική του πρόταση εμπεριείχε ήδη premium, φαίνεται ωστόσο πως η νέα πρόταση θα συναντήσει το ύψος (650 εκατ. ευρώ) της αποτίμησης που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής του Ταμείου.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δ.σ. του Ταμείου για να αξιολογήσει την νέα πρόταση είναι προγραμματισμένη για τις 14.00.

Νωρίτερα το πρωί ο Lykavitos.gr έγραφε για το θέμα:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση της κυβέρνησης Σαμαρά, αυτή του ΟΠΑΠ.

Όλα δείχνουν πως η Emma Delta έχει αποφασίσει να βελτιώσει την οικονομική της πρόταση,όπως αποκάλυψε από χθες πρώτος ο Lykavitos.gr (δες εδώ), την ίδια στιγμή που η χρηματιστηριακή αγορά, έχει ήδη από χθες προεξοφλήσει την συμφωνία, εκτοξεύοντας την μετοχή του ΟΠΑΠ στα 7,49 ευρώ καταγράφοντας “εκρηκτική” άνοδο της τάξης του 9%.

Θεωρείται βέβαιο πως εάν όλα κυλήσουν ομαλά σήμερα, η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, θα αποτελέσει και μια σημαντική πολιτική νίκη της Κυβέρνησης, κόντρα στις παρακμιακές αντιλήψεις της κρατικοδίαιτης και άκρως διαπλεκόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με “νύχια με δόντια” όλους του προηγούμενους μήνες επιχείρησε να μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση του “αμαρτωλού οργανισμού” του Περιστερίου.

Παράλληλα η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ θα αποτελέσει και ήττα όλων των εγχώριων Συμμοριών των Μέσων Ενημέρωσης που για δύο δεκαετίες λεηλάτησαν τα διαφημιστικά κονδύλια ενός απολύτως ελεγχόμενου από το κράτος Οργανισμού, και τώρα που η πλάστιγγα γέρνει προς την άλλη πλευρά ήδη… γλύφουν με εμετικό τρόπο τους νέους ιδιοκτήτες.

ΠΗΓΗ:lykavitos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα