Spiegel προς Μέρκελ: Πας στο στόμα του λύκου!

Δίνουν και παίρνουν τα γερμανικά δημοσιεύματα για την ξαφνική απόφαση της Μέρκελ να επισκεφτεί την Τρίτη την Αθήνα. Τι και αν οι συνεργάτες της Γερμανίδας καγκελάριου υποστηρίζουν ότι είναι μία απλή τυπική επίσκεψη, το Spiegel όλο καχυποψία αναφέρει διευκρινίζει «τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ

επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα».

Ουσιαστικά στο δημοσίευμα τους οι γερμανοί αναρωτιούνται γιατί η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί την Τρίτη το «επίκεντρο της ευρωκρίσης» -όπως χαρακτηρίζουν την Ελλάδα-διότι η καγκελάριος –κατά τους ίδιους- θα βρεθεί «στο στόμα του λύκου» λόγω της αρνητικής εικόνας που έχει η ίδια στην ελληνική κοινή γνώμη.
Ολοκληρώνοντας το δημοσίευμα το Spiegel αναφέρει, ότι η επίσκεψή της στην Αθήνα είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική. «Εδώ και καιρό οι σύμβουλοί της σκέπτονταν εάν θα έπρεπε να γίνει αυτό το ταξίδι, και αν ναι, πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τώρα λοιπόν η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει τους Έλληνες... Μετά τις αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί κατά καιρούς για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, η καγκελάριος είναι στο μεταξύ αποφασισμένη να κρατήσει τους Έλληνες στην ευρωζώνη» λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα