Tι αποφάσισαν Σαμαράς και Βενιζέλος στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου

Απόλυτη συμφωνία φαίνεται πως υπήρξε ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο στη συνάντηση που είχαν χθές το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την πίεση των απαιτήσεων της τρόικα η οποία απλώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις παράλογες απαιτήσεις με νέα μέτρα και απολύσεις

εξπρές από το δημόσιο.

Με καταγεγραμμένη τη διαφωνία του με τον κ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάφερε όπως αναφέρουν συνεργάτες του να μειώσει τις απαιτήσεις τις τρόικα σε χαράτσια και νέους φόρους. Τα νέα μέτρα που ζητούσε ήταν της τάξης των 4,2 δις ευρώ. Ωστόσο όμως επέμεινε ότι το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ που αποτελεί μηχανισμό είσπραξης φόρου, θα πρέπει να διατηρηθεί ως έχει.

Για το σκοπό αυτό, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, οι απαιτήσεις της τρόικα από τα 4,2 δις να μειωθούν περίπου κατά 700 εκατομμύρια και έτσι να μειωθεί ο φόρος στα αγροτεμάχια και να υπάρξει μια μικρή όπως λένε επιβάρυνση στα οικόπεδα. Σε ότι αφορά το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ υπολογίζεται εκτός απροόπτου να μειωθεί αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από το υπουργείο οικονομικών.

The post Tι αποφάσισαν Σαμαράς και Βενιζέλος στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα