Washington Post: “Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα σκοτώνει παιδιά”

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η τραγωδία στην Καβάλα, όπου τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν σπίτι τους τυλίχθηκε στις φλόγες, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στην ξυλόσομπα του σπιτιού προκειμένου να ζεσταθούν.

Η Washington Post, φιλοξενεί ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο τίτλος που έχει το άρθρο είναι: «Τρία αδέρφια νεκρά σε μία τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα».

Ο συντάκτης αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία, τονίζοντας πως η οικογένεια λόγω οικονομικής δυσχέρειας, δεν μπορούσε να πληρώσει πετρέλαιο και γι αυτό χρησιμοποιούσε ξυλόσομπα. Τονίζει μάλιστα πως τα παιδάκια θα ζούσαν ακόμα αν η οικογένεια χρησιμοποιούσε τα καλοριφέρ.

Μήπως λοιπόν είναι καιρός κάποιοι εντός αλλά και εκτός Ελλάδας να αναλογιστούν ποια είναι τελικά τα ολέθρια αποτελέσματα της-κυρίως!- κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα;

Nα προσπαθήσουν,ουσιαστικά, να βρουν πραγματικές λύσης, πριν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά γίνουν καθημερινότητα και η χώρα καταλήξει να είναι όχι απλά τριτοκοσμική αλλά εφιάλτης για όλους….

Keywords
Τυχαία Θέματα