Αυστηρό μήνυμα των G8 προς τη Βόρειο Κορέα

Την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αλλά και βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας από πλευράς της Βόρειας Κορέας καταδικάζουν «με τον εντονότερο δυνατό τρόπο» οι υπουργοί Εξωτερικών των οκτώ ισχυρότερων χωρών του πλανήτη (G8).

Μέσα από κοινή τους ανακοίνωση την Πέμπτη, από το Λονδίνο, όπου και συναντώνται, απείλησαν το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ με νέες κυρώσεις, ενώ κάλεσαν τους βορειοκορεάτες ηγέτες «να αποφύγουν περαιτέρω προκλητικές ενέργειες».

Η Νότια Κορέα

βρίσκεται σήμερα σε αυξημένη επαγρύπνηση για ενδεχόμενη εκτόξευση πυραύλου από τον Βορρά, ο οποίος σήμερα φαινόταν να στρέφει την προσοχή του στους εορτασμούς για τα γενέθλια του ιδρυτή του, Κιμ Ιλ-σουνγκ, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο περιθώριο της συνόδου οι υπουργοί συναντήθηκαν με την ηγεσία του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού και στην τελική ανακοίνωσή τους ζήτησαν να παρασχεθεί «περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους και να διασφαλιστεί η πρόσβαση του συριακού λαού σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σε συνεργασία με όλες τις εμπόλεμες πλευρές».

Τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών απασχόλησε και το ζήτημα της σεξουαλικής βίας κατά γυναικών στις ζώνες των συγκρούσεων ανά τον κόσμο, μετά από παρουσίαση στοιχείων για το ζήτημα από την πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και γνωστή ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί.

Keywords
Τυχαία Θέματα